MENIU

Vladimir Voronin: Poporul moldovenesc a suferit cea mai mare umilinţă în clipa în care a fost arborat drapelul României în clădirea Parlamentului din Chişinău

Foto: postimess.ro

"Ceea ce s-a petrecut în Chişinău reprezintă o ruşine iremediabilă pentru politicienii noştri, pentru toată democraţia noastră. Pentru prima dată, tot poporul moldovenesc a văzut cea mai mare umilinţă a independenţei şi a democraţiei sale, când bastonul portdraperal al Parlamentului şi administraţiei prezidenţiale a fost smuls, iar în locul lui a fost arborat drapelul României", a declarat Voronin.

Opoziţia moldovenească a trădat interesele poporului său, iar R.Moldova a suportat cea mai mare umilinţă din istoria sa de ţară independentă, când pe clădirile Parlamentului şi Preşedinţiei au fost arborate drapelele României, a declarat preşedintele moldovean într-un interviu pentru RIA Novosti.

"Pentru prima dată, poporul moldovenesc a văzut cu ochii lui că opoziţia şi-a trădat deschis poporul şi ţara, alegând calea provocării deschise a războiului civil. Toată ţara a văzut că în Moldova nu există nicio opoziţie anticomunistă, anti-Voronin. În Moldova există numai o opoziţie antistatală", a declarat preşedintele.

Citeşte şi acuzaţiile lui Vladimir Voronin la adresa României