MENIU

Viorel Hizo: Ne-am bătut singuri, dar Tudor ne-a dezavantajat clar

Foto: NewsIn

Antrenorul Rapidului, Viorel Hizo, a declarat, sâmbătă, că elevii săi au pierdut partida cu CFR Cluj, scor 1-4, din cauza nenumăratelor ocazii ratate, dar şi pentru că arbitrul Alexandru Tudor nu le-a acordat două penalty-uri în prima repriză, la două faze clare.

"Nu mi-am imaginat niciodată un asemenea deznodământ şi va trebui să fac o analiză foarte atentă a jocului, dar şi, în acelaşi timp, să mă analizez şi pe mine. În această seară, şansa a fost de partea adversarului, am ratat din nou nepermis de mult. Practic, ne-am bătut singuri în această seară. Doresc CFR-ului să aibă aceeaşi şansă şi în partida de joi, din Liga Europa", a spus Hizo.

Tehnicianul nu crede că portarul Andrei Marinescu poate fi scos ţap ispăşitor pentru eşec, deşi poartă o mare parte din vină la goluri. "Mi s-a reproşat că nu l-am schimbat pe Marinescu după primul gol şi vreau să clarific lucrurile. Nu puteam să-l înlocuiesc pentru că pe bancă era Drăghia, care are numai 18 ani, şi până acum a jucat numai la Liga a III-a. Aş fi riscat să-l termin ca fotbalist. Nu Marinescu e principalul vinovat pentru eşec, ci întreaga echipă, inclusiv eu", a opinat tehnicianul.

Hizo susţine că arbitrul Alexandru Tudor a condus întregul joc în favorarea oaspeţilor şi nu vrea ca la meciurile Rapidului să mai fie delegate brigăzi din România. "Am fost dezavantajaţi clar de arbitraj, sunt dezamăgit prestaţia lui Tudor în această partidă. 90 la sută dintre greşeli au fost comise în defavoarea echipeie mele", a conchis acesta.

Autorul unicul gol al giuleştenilor din acest meci, Ovidiu Herea, îşi doreşte ca eşecul cu CFR Cluj să fie răzbunat etapa viitoare, în derby-ul cu Steaua: "Sper să ne revenim cât mai repede şi să facem un meci mare cu Steaua. Trebuie să ne revanşăm faţă de suporteri în Ghencea. Suntem cu toţii de vină pentru eşecul cu CFR, nu doar Marinescu. Viaţa de portar e mai grea, pentru că atunci când greşeşti, se vede imediat".

CFR Cluj a câştigat, sâmbătă, scor 4-1, în deplasare, cu Rapid, în derby-ul etapei a 10-a, şi a urcat pe prima poziţia în clasamentul Ligii I, luând locul chiar formaţiei giuleştene, care a coborât pe locul doi.