MENIU

Viorel Cataramă e gata să candideze la preşedinţia PNL

Lui Cataramă i s-a propus să candideze pentru funcţia de preşedinte al partidului

Omul de afaceri critică decizia conducerii partidului de a nu intra la guvernare alături de PD-L şi spune că liberalii riscă să dispară de pe scena politică.

Viorel Cataramă e dispus să reintre în politică. După ani în care a stat pe margine, fostul preşedinte al liberalilor e gata să atace din nou şefia partidului. Şi asta pentru că crede că PNL este pe punctul de a dispărea de pe scena politică în condiţiile în care actuala conducere a ales să intre în Opoziţie şi nu la Putere alături de PD-L. Cataramă a declarat marţi seară în emisiunea 100% a lui Robert Turcescu de la Realitatea TV că ar putea candida la preşedinţia partidului la viitorul congres dacă va avea susţinere din partea mai multor organizaţii. \"Am fost întrebat în mod clar dacă aş fi de acord să candidez pentru funcţia de preşedinte al PNL. Dacă mi se va propune, voi accepta pe această platformă de participare a partidului la guvernare alături de PD-L. Orice membru al partidului poate candida, conform statului, la preşedinţie. Dacă mi se va propune şi voi fi susţinut, voi face acest lucru. Am mai făcut odată acest lucru, în 1993. Am preluat PNL la 0,8% şi l-am dus în 1996 în Parlament cu 8%\", a spus Cataramă.

Cataramă a mai precizat că nu a vorbit cu niciun membru al PD-L în ultimii ani. \"Asta este opinia mea, nu de ieri, de azi, opinia mea este că PNL trebuie să formeze şi să participe la fomarea unui guvern de dreapta în România. Dreapta este PD-L şi PNL în acest moment în România. Ţara are nevoie de măsuri de dreapta şi orice alte comentarii nu au nicio legătură cu realitatea\", a declarat Cataramă.

Omul de afaceri nu este la prima profeţie legată de viitorul PNL. În august în aceeaşi emisiune, Cataramă susţinea că liderul partidului, Crin Antonescu, va obţine un scor de 5% la prezidenţiale. Nu s-a întâmplat aşa, Antonescu luând circa 20%.

 

Mai multe articole despre:
PNL guvernare preşedinte Viorel Cataramă