MENIU

Villeneuve desenează Formula 1, pentru România

Foto: jv-world.com

Fostul campion mondial a fost desemnat să gândească configuraţia unui circuit ce va fi construit lângă Bucureşti.

Permanenta retrasare a graniţelor între care se desfăşoară Formula 1 a ajuns să includă, deocamdată în stadiul de proiect, inclusiv România.

Ultima iniţiativă ca ţara noastră să găzduiască un Grand Prix are susţinerea fostului campion canadian Jacques Villeneuve, acesta urmând să deseneze traseul viitorului circuit care ar urma să fie poziţionat undeva în zona Bucureştiului. "El va concepe un circuit permanent şi multifuncţional, care să găzduiască întreceri de turisme şi alte competiţii internaţionale, dar care să poată găzdui şi curse de Formula 1", a spus Jacques Samalens, unul dintre responsabilii societăţii Ramses-Project, care se află la originea acestei iniţiative.

Conform agenţiei France Presse, au fost identificate trei locuri în care ar putea fi amplasată pista, distanţele faţă de Capitală fiind cuprinse între 25 şi 75 de km. În primăvara anului trecut, o altă societate, South Pacific Group, promitea o investiţie de peste 300 milioane euro, la Snagov, pentru construirea unui complex în care să fie inclus, de asemenea, un circuit de Formula 1. Însuşi Jarno Trulli şi-a pus atunci semnătura pe contractul de acordare a licenţei, care prevedea că până în 2010 ţara noastră va avea un circuit funcţional.