MENIU

Videoclipul "Thriller" al lui Michael Jackson va fi transformat în musical

Foto: poolparty.com
Albumul "Thriller", lansat în 1980 de Michael Jackson, este cel mai bine vândut album din istoria pop-rock

Videoclipul melodiei "Thriller" a lui Michael Jackson va fi transformat în musical, potrivit producătorilor care au cumpărat drepturile asupra acestui spectacol.

Albumul "Thriller", lansat în 1980 de Michael Jackson, este cel mai bine vândut album din istoria pop-rock, iar compania Nederland Organization vrea să recreeze pe scenă povestea videoclipului de 14 minute.  Potrivit producătorilor, musicalul va fi autorizat de Michael Jackson, care va participa la tot procesul de creaţie. Spectacolul se va numi "Thriller The Musical" şi va include melodii de pe albumele lui Michael Jackson "Thriller" (1980) şi  "Off The Wall" (1979).

Videoclipul "Thriller", considerat o veritabilă revoluţie din punctul de vedere al coregrafiei, a fost difuzat pentru prima dată în 1983. "Thriller" a fost regizat de John Landis, care a declarat că producţia acestuia a costat 500.000 de dolari, de zece ori mai mult decât costul standard al unui videoclip.

Michael Jackson a dispărut de pe scena publică din iunie 2005, după ce a fost achitat în procesul în care era acuzat de agresiune sexuală asupra unui minor. Puţin după terminarea procesului care a provocat o un adevărat scandal mediatic, cântăreţul a părăsit California pentru Bahrein, apoi Europa şi Las Vegas.

În noiembrie 2008, Michael Jackson a vândut ferma Neverland companiei Sycamore Vallery Ranch, deoarece avea prea multe datorii către stat, potrivit registrelor primăriei Santa Barbara.

Michael Jackson este printre puţinii artişti care au fost introduşi de două ori în "Rock and Roll Hall of Fame" - celebrul panteon al muzicii din ultimii 60 de ani. Starul american a intrat, de asemenea, în Cartea Recordurilor cu albumul "Thriller", care este, şi astăzi, cel mai bine vândut album din istoria muzicii. Jackson a câştigat 13 premii Grammy, a avut 13 single-uri devenite number one în topuri şi a vândut peste 750 de milioane de discuri în întreaga lume. De la albumul "Invincible", din 2001, artistul nu a mai lansat niciun material discografic nou, din pricina problemelor legate de sănătate, dar şi a proceselor în care a fost acuzat de pedofilie.
Mai multe articole despre:
Michael Jackson musical videoclip Thriller