MENIU

VIDEO / Accident spectaculos în NASCAR. Şapte spectatori au fost răniţi uşor

Foto: AP

Cursele NASCAR sunt cunoscute pentru spectaculozitatea lor, însă şi pentru accidentele numeroase care au loc pe parcursul întrecerii. Ultima, cea găzduită duminică de circuitul de la Talladega (Alabama) nu a ieşit din tipare. Cel mai spectaculos accident a fost cel al lui Brad Keselowski, petrecut cu puţin timp înainte de final.

Ciocnirile pe circuitele NASCAR sunt la ordinea zilei. Duminică, în cursa de la Talladega, 13 maşini s-au lovit în turul al 7-lea, apoi ale 10 s-au ciocnit spre final.

Totuşi, cel mai spectaculos accident a avut loc în ultimul tur, pe final, când maşina lui Carl Edwards a zburat, la propriu, câţiva zeci de metri, după ce a fost acroşată din spate de automobilul lui Brad Keselowski, cel care avea să câştige apoi cursa.


Până la urmă totul s-a încheiat cu bine pentru Edwards, dar şapte spectatori au fost răniţi uşor de resturile automobiliului care au zburat prin aer în urma acroşajului. Deşi a scăpat teafăr, Edwards a acuzat regulile NASCAR, afirmând că e nevoie de un set de noi reglementări.

"Sunt fericit că totul s-a încheiat cu bine şi maşina nu a ajuns prin tribune. O să continuăm să conducem şi să ne întrecem aşa până o să omorâm pe cineva, apoi NASCAR va schimba regulamentul", a declarat după accident, Carl Edwards, care a alergat cei câţiva metri care-l despăţeau de finish, pentru a încheia cursa. 

Mai multe articole despre:
accident Nascar