MENIU

VIDEO / Un fan înjunghiat şi bătăi între sute de suporteri, în cea mai mare rivalitate din fotbalul britanic, West Ham-Millwall!

Foto: www.teamtalk.com

West Ham şi Millwall, sau una dintre cele mai mari rivalităţi din fotbalul britanic. Marţi, cele două grupări, despărţite de o rivalitate de peste 100 de ani, s-au întâlnit în cadrul Cupei Ligii Angliei, iar incidentele nu au lipsit: suporterii s-au încăierat după meci, iar un fan în vârstă de 44 de ani a fost înjunghiat!

Marţi seară s-au disputat partide din turul al doilea al Cupei Ligii Angliei, iar unul dintre meciurile de pe ţintar a dat emoţii...poliţiştilor britanici, încă de la tragerea la sorţi. Disputa dintre West Ham şi Millwall, poate cea mai mare rivalitate din istoria fotbalul britanic, la nivelul suporterilor, s-a încheiat cu incidente grave. Sute de fani ai celor două echipe s-au încăierat după meci, iar un suporter în vârstă de 44 de ani a fost înjunghiat în piept. A fost transportat ulterior la spital, iar starea sa este stabilă.

În plus, partida, care a fost câştigată de West Ham în prelungiri, scor 3-1, după ce la finalul celor 90 de minute scorul era egal, 1-1, a fost întreruptă de mai multe ori din cauza suporterilor turbulenţi. Poliţia a făcut uz de bastoanele de cauciuc pentru a ţine la distanţă cele două grupuri de suporteri, nebunia declanşându-se după golul egalizator al celor de la West Ham, spre finalul timpului regulamentar, după ce Millwall deshisese scorul în prima repriză. De asemenea, în timpul pauzelor de la finalul timpului regulamentar, zeci de fani au pătruns pe gazon!

După sfârşitul meciului, cele două grupuri de suporteri s-au confruntat într-un parc din capitala britanică. Camerele de supraveghere au surprins imagini în care apăreau oameni înarmaţi cu sticle şi cărămizi.

Deşi joacă în divizii diferite, West Ham pe prima scenă a fotbalului englez, în timp ce Millwall doar în divizie a treia, iar cele două grupări nu s-au întâlnit de multe ori pe terenul de fotbal, istoria consemnând doar 24 de întâlniri directe, în condiţiile în care ambele cluburi au apărut înainte de 1900, rivalitatea dintre 'ciocănari' şi 'lei' este feroce. Mai ales la nivelul suporterilor, cele două galerii înfruntându-se de nenumărate ori în afara terenului de fotbal, mai ales în perioada de "glorie" a huliganismului britanic, între anii 1965-1980. De multe ori, incidentele dintre cele două tabere de suporteri s-au încheiat cu numeroase pagube materiale, dar şi cu răniţi, sau, mai tragic, cu morţi. Rivalitatea dintre celor două grupări, sau, mai bine zis, dintre suporterii acestora, a făcut chiar şi subiectul unor filme de lung metraj, cel mai cunoscut fiind "Green Streets Hooligans", cu Elijah Wood în rolul principal.

Vezi aici incidentele din timpul partidei de marţi seară, dintre West Ham şi Millwall

Vezi aici imagini cu violenţele din afara stadionului

Mai multe articole despre:
incidente West Ham Cupa Ligii