MENIU

VIDEO / Fanii lui Ujpest au invadat terenul în ultima etapă din Ungaria! Ultraşii maghiari, recunoscuţi pentru rasismul şi antisemitismul lor

Foto: www.flickr.com

Suporterii formaţiei Ujpest, adversara Stelei din turul 2 preliminar al Ligii Europa, sunt cunoscuţi pentru atitudinea antisemită şi comportamentul rasist, clubul fiind sancţionat în mai multe rânduri pentru faptele lor.

Conform unor statistici, Ujpest este una dintre cele mai populare echipe din Ungaria. Formaţia este renumită pentru numărul mare al fanilor care o însoţesc în deplasări, dar şi pentru violenţa acestora. Împărţiţi în două facţiuni, Ultra Viola Bulldogs şi Viola Fidelity, suporterii lui Ujpest îi consideră pe fanii lui Ferencvaros şi pe cei ai lui MTK Budapesta rivali de moarte.

Incidentele cu suporterii celor două rivale din capitala Ungariei au creat probleme serioase clubului şi poliţiei. De altfel, în 2005, reprezentanţii Comunităţii Evreieşti din Ungaria au solicitat Federaţiei să sancţioneze clubul Ujpest pentru scandările antisemite făcute la adresa fanilor lui MTK, echipă fondată de evreii din Budapesta şi identificată cu aceştia. Atunci, forul maghiar a amendat clubul cu 23.250 de dolari, dar a şi sancţionat arbitrul, pentru că nu a luat măsurile necesare.

Fanii lui Ujpest sunt cunoscuţi, de asemenea, şi pentru comportamentul rasist, fiind numiţi de rivali "Nazişti".

În ultima etapă, fanii lui Ujpest au procedat la fel ca şi suporterii dinamovişti sau cei ai Timişoarei, în finala Cupei. La finalul meciului cu Fehervar, de pe teren propriu, ultraşii de la Ujpes au invadat terenul în număr mare şi s-au îndreptat spre sectorul ocupat de suporterii rivali. A fost nevoie de intervenţia masivă a forţelor de ordine pentru a calma spiritele.


Steaua va juca în turul 2 preliminar al Ligii Europa împotriva grupării Ujpest, conform tragerii la sorţi care a avut loc luni la Nyon. Roş-albaştrii vor juca primul meci pe teren propriu la 16 iulie, urmând ca returul să aibă loc la Budapesta, la 23 iulie.

Mai multe articole despre:
Steaua rasism suporteri antisemitism Liga Europa Ujpest