MENIU

VIDEO / Cel mai tare autogol din preliminariile CM din 2010: Papadopoulos (Grecia)

Foto: Youtube

Avraam Papadopoulos este ultimul marcator pentru naţionala Luxemburgului, în preliminariile CM din 2010. Doar că evoluează pentru Grecia! La partida directă dintre cele două echipe, ultimul meci din grupa a 2-a a preliminariilor, fundaşul lui Olympiacos şi al naţionalei elene şi-a marcat un autogol de senzaţie. Nu i-a ajutat ce-i drept, prea mult pe luxemburghezi, "reuşita" venind în prelungirile meciului, la 2-0 pentru Grecia, însă a fost una demnă de remarcat.

Grecia a întâlnit pe teren propriu Luxemburgul, în ultimul meci din preliminarii şi spera ca Elveţia să piardă la Basel cu Israelul, pentru a se califica direct la Mondiale. Cum elveţienii au scos egalul de care aveau nevoie pentru a termina grupa de primul loc, iar în prelungirile meciului de pe stadionul Olimpic din Atena selecţionata elenă conducea cu 2-0 şi era sigur că mergea doar la baraj, Papadopoulos s-a gândit să-şi treacă şi el numele pe tabela de marcaj.

Din nefericire a greşit poarta şi l-a învins din câţiva metri pe Sifakis, propriul goolkeeper. Autogolul fundaşului grec trebuie însă remarcat pentru că a fost unul ciudat rău. Dacă în alte cazuri similare se poate vorbi de neşansă, ghinion, plasament prost, sau pot fi invocate diverse alte scuze, reuşita lui Papadopoulos este chiar hilară. Aproape singur în propriul careu, cu un adversar la mulţi metri în spate, fundaşul grec l-a bătut pe Sifakis cu un stâng foarte bine plasat, după o centrare a unui adversar, din banda dreaptă.

Autogolul lui Papadopoulos, din Grecia-Luxemburg 2-1

Din grupa a 2-a a preliminariilor, Elveţia s-a calificat direct la Mondialele din Africa de Sud, în timp ce Grecia merge la baraj.

Mai multe articole despre:
Grecia Preliminarii CM 2010 autogol