MENIU

Videanu: Nimeni nu-şi poate permite să plătească salariile şi pensiile în această perioadă

Foto: NewsIN

Ministrul Economiei susţine că Guvernul se va împrumuta de pe piaţa internă dacă FMI nu va acorda la timp României cea de-a treia tranşă din împrumut.

"Nimeni nu-şi poate permite să plătească salariile şi pensiile în această perioadă", a declarat sâmbătă prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, comentând declaraţiile recente ale colegului său de partid, Theodor Stolojan, potrivit cărora, România ar putea ajunge în situaţia de a tăia din salarii şi pensii pentru o perioadă scurtă de timp.

Prezent în emisiunea "3X3", Videanu a explicat şi de va găsi Guvernul bani pentru finanţarea cheltuielilor, în condiţiile în care banii de la Fondul Monetar Internaţional nu vor veni curând. "Dacă FMI nu reuşeşte să finanţeze, să ne dea tranşa de finanţare a deficitului financiar, Guvernul, Ministerul de Finanţe va intra în piaţa internă şi se va împrumuta, va găsi soluţii de finanţare a deficitului. Într-adevăr vor fi costuri mai mari", a declarat prim-vicepreşedintele PD-L în emisiunea "3X3". România ar urma să împrumute circa 1,4 miliarde de euro.

Mai multe articole despre:
FMI împrumut PD-L Ministerul de Finanţe