MENIU

Videanu: Ministerul Sănătăţii ia în calcul limitarea întrunirilor publice din cauza gripei porcine

Foto: NewsIn

Ministrul interimar al Sănătăţii, Adrian Videanu, a declarat, joi, ca un comitet al Ministerului Sănătăţii, condus de secretarul de stat Adrian Streinu Cercel, ia în calcul posibilitatea instituirii unui ordin care să limiteze numărul de întruniri publice din cauza pericolului gripei porcine.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat joi că în momentul de faţă un comitet al Ministerului Sănătăţii, condus de secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, analizează posibilitatea instituirii unui ordin care să limiteze numărul de întruniri publice din cauza gripei porcine.

Videanu a mai declarat că fostul ministru al Sănătăţii Ion Bazac, care a invocat joi dimineaţă acest posibil ordin, a aflat probabil din minister despre aceste discuţii.  

Totodată, Videanu a răspuns acuzaţiilor fostului ministru, conform căruia autorităţile nu iau măsurile necesare împotriva virusului AH1N1, afirmând că, de când a preluat mandatul Sănătăţii, nu a făcut altceva decât să continue activitatea începută de Bazac.

"Dacă domnul Bazac a spus acest lucru (că Ministerul Sănătăţii nu ia măsurile necesare combaterii virusuluui AH1N1 - n.r.), înseamnă că s-a acuzat pe dânsul pentru că nu am făcut altceva în cele 10 zile decât să continui ceea ce a început dânsul. Dacă la 12 zile după ce a plecat constată că s-au făcut greşit acele lucruri, s-a contrazis pe dânsul în tot ceea ce a făcut", a afirmat democrat-liberalul Adriean Videanu.

Fostul ministru PSD al Sănătăţii Ion Bazac a declarat că autorităţile nu iau măsurile necesare pentru combaterea noii gripe, nerespectându-se astfel Planul Naţional de combatere a pandemiei, aprobat de Guvern.

Fostul ministru a mai apreciat că "ştacheta" pe care a ţinut-o foarte sus în combaterea AH1N1 "a fost mult coborâtă în ultima perioadă". "Probabil că faptul că n-au fost cazuri grave i-a determinat în ultima lună, şi se ştia în mod evident că odată cu venirea sezonului rece va creşte incidenţa bolii, i-a determinat pe cei de la Ministerul Sănătăţii să fie mult mai pasivi în combaterea infecţiei, dovadă să e întâmplă acum ce se întâmplă", a mai spus Bazac.

Mai mult, social-democratul a susţinut că "cel mai grav este că în România virusul a început să se transmită pe orizontală în comunitate şi există deja două cazuri grave de îmbolnăvire". Citeşte declaraţia lui Ion Bazac