MENIU

Videanu: Cine va plăti dacă nu se dovedeşte că în cazul Ridzi a fost o fraudă?

Foto: gardianul.ro

Prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, a declarat miercuri că apreciază gestul Monicăi Iacob Ridzi de a demisiona de la conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului şi se întreabă retoric cine va plăti dacă se va dovedi că nu a fost o fraudă.

"Aş întreba retoric: Cine plăteşte pentru aceste lucruri, dacă nu se doveşte că a fost o fraudă? Chiar trebuie de fiecare dată să facem justiţie pe sticlă, în mass-media? Să lăsăm organele abilitate ale statului să îşi facă datoria. Este foarte important că aţi sesizat un anumit aspect. Dar de aici şi până la a pune diagnostic din punct de vedere juridic... O comisie parlamentară vine şi spune, în locul unui judecător. Este ceva incredibil. Un reprezentant al mass-media vine şi spune: e vinovată. El a sesizat un aspect, să se facă analiza de către organele abilitate ale statului şi lucrurile să intre în normalitate", a declarat prim-vicepreşedintele PD-L, Adriean Videanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Din punctul meu de vedere, a fost un gest de onoare. Sunt oarecum surprins, pentru că mass-media şi partidele politice doreau aflarea adevărului. Asta am vrut cu toţii şi asta dorim şi în continuare. Cred că gestul Monicăi nu face nimic altceva decât ca adevărul să iasă cât mai repede cu putinţă la realitate. Gestul personal pe care Monica l-a făcut îl apreciez. Este un gest de onoare de care puţini oameni politici sunt capabili. La un moment dat, ea a vrut să apere ministerul, şi-a asumat politic tot ce s-a întâmplat în minister", a adăugat Videanu.

Potrivit acestuia, fiecare partid îşi gestionează singur atât problematicile, cât şi chestiunile interne, iar despre PSD, partener de guvernare, a spus că "are mai multe probleme pe care trebuie să şi le rezolve".