MENIU

Victorie clară pentru Gloria Bistriţa în faţa Pandurilor

Foto: www.sptfm.ro

Gloria Bistriţa a învins echipa lui Sorin Cârţu, Pandurii Târgu Jiu, cu scorul de 1-0 prin golul marcat de Diogo (47), în etapa a 31-a a Ligii I.

Încă din primul minut bistriţenii atacă poarta lui Stanca prin Ciprian Petre care trage în braţele portarului. O nouă ocazie pentru Gloria este creată de Nalaţi, dar mingea trece puţin pe lângă poartă.

În primele zece minute echipa lui Cârţu nu s-a făcut remarcată prin niciun şut pe poartă. Gloria Bistriţa îşi presează adversarii încontinuu. Petre (min.20) reia pasa lui Nalaţi peste poartă. Pandurii rămân înmărmuriţi. În minutul 20 bistriţenii reuşesc să marcheze, însă golul este anulat pentru că centralul Ovidiu Haţegan a sesizat un fault în atac.

Zaharia şi Murgan se lovesc cap în cap într-un duel aerian pentru minge. Accidentarea a fost destul de serioasă, cei doi fiind scoşi pe targă şi duşi la spital. Prima repriză este prelungită cu patru minute.

În cea de-a doua repriză bistriţenii îşi reiau pressingul. Nalaţi şi Silvăşan combină în faţa careului, mingea ajunge la Diogo (min. 47) care reia cu capul în poartă. Replica Pandurilor nu se lasă aşteptată. Tilincă execută foarte bine o lovitură liberă, iar Tremonti reia milimetric pe lângă poartă.

Meciul se joacă pe contre. Pandurii lui Cârţu îşi revin după gol şi se apropie tot mai mult de poarta adversă, dar nici bistriţenii nu se lasă şi Diogo e la un pas să înscrie al doilea gol, însă şutul său nu este prea exact. 

Pandurii nu se dau bătuţi. Andelkovic (88) reia cu capul spre poartă şi e foarte aproape de gol. Situaţia Pandurilor este agravată când Păcurar primeşte al doilea cartonaş galben şi este eliminat. Cu un om în minus în ultimele zece minute de joc, elevii lui Cârţu mai încearcă să egaleze şi continuă să preseze în atac, dar fără rezultat.

După această victorie, Gloria ocupă locul 13, cu 35 de puncte, în timp ce Pandurii este pe 11, cu 38 de puncte.

Caseta tehnică:

GLORIA BISTRIŢA - PANDURII TÂRGU JIU 1-0 (Diogo 47)

Gloria Bistriţa: Albuţ - C. Petre (Negrean 68), Mureşan, Ciucă, Velcovici - Borbely, Mărginean, Frăsinescu, Nalaţi - Zaharia (Silvăşan 29), Diogo (Miclăuş 76). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Pandurii: R. Stanca - Popete, Murgan (Rusu 29), Chibulcutean, Stancu - Tremonti, Vasilache (Luţu 57), F. Sângă, Păcurar - Tilincă (Andelkovic 65), Raskovic. Antrenor: Sorin Cârţu.

Cartonaşe galbene: Nalaţi 41, Borbely 90+2/ Păcurar 24, 84 Luţu 75

Cartonaş roşu: Păcurar 84

Arbitri: Ovidiu Haţegan - Sebastian Gheorghe, Ovidiu Maier

Stadion: Gloria; Spectatori: 5.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Gloria Bistriţa - Pandurii Târgu Jiu , scor 1-0.