MENIU

Victor Ponta: Raportul CE este din ce în ce mai îndepărtat de realităţile din România

Foto: NewsIn

Ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a apreciat joi că rapoartele Comisiei Europene denotă o foarte mare lipsă de contectare la realitate justiţiei româneşti şi a susţinut că nu ştie de dosare blocate la Parlament

"Rapoartele Comisiei Europene mi se par de fiecare dată din ce în ce mai îndepărtate de realitatea din România. Noi trăim în ţara în care criminalii sunt puşi liberi, în care procesele durează şase-şapte ani, în care o parte din magistraţi sunt nemulţumiţi de condiţiile de muncă, o ţară în care nu se mai fac investiţii în infrastructura sistemului justiţiei, şi odată la şase luni citim despre două sau trei dosare. Sigur că şi alea sunt importante", a susţinut ministrul social-democrat .

Ponta a spus că este de acord doar cu concluziile raportului, anume că starea justiţiei în România se degradează în fiecare an. "Conţinutul denotă o foarte mare lipsă de contactare la realitatea justiţiei româneşti", a spus ministrul.

În privinţa criticilor CE la adresa Parlamentului privind blocarea unor dosare ale unor demnitari suspectaţide corupţie, Ponta a susţinut că nu ştie care sunt aceste dosare. "Nu ştiu care sunt dosarele blocate în Parlament. Din câte stiu domnul Mitrea şi-a dat demisia din Parlament în luna septembrie şi suntem în februarie şi nu l-a chemat nimeni la DNA, absolut deloc. Din câte ştiu domnul Daniel Morar a avut succese extraordinare în primii trei  ani de mandat, adică nu a făcut nimic, şi este reconfirmat. Probabilcă purtătorul de cuvânt al Comisiei va fi fericit", a adăugat el.

"Pentru mine, care trăiesc în România, justiţia nu este nici la Bruxelles, nici la Parlament, ci dea de zi cu zi din judecătroiile şi tribunalele din Romţnia, aceea e o justiţie foarte rea, neperformantă şi în rapoartele CE nu se mai vorbeşte despre ea" a mai spus ministrul Ponta. 

Mai multe articole despre:
justiţie Raport Victor Ponta CE