MENIU

Victor Ponta: Nu doar Ion Iliescu a fost împotriva candidaturii Laviniei Şandru

foto: NewsIN
Victor Ponta: Singura organizaţie care a susţinut candidatura Laviniei Şandru a fost cea de la Bistriţa

Victor Ponta, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a afirmat în emisiunea Realitatea Zilei că 90% din cei prezenţi Biroul Permanent Naţional de luni au fost împotriva candidaturii Laviniei Şandru, nu doar Ion Iliescu. "Eu mă dau exemplu pe mine, dar au mai fost şi alţii", a spus Ponta.

"Când faci o listă de partid, porneşti de la oamenii tăi, de la cei care au fost până acuma, de la cei acceptaţi de PES. Apoi, Lavinia a fost  singura care la congresul de la Sao Paulo a votat împotriva intrării PSD-ului în Internaţionala Socialistă. Cam toată lumea a zis hai să facem o listă de PSD-işti şi dacă trebuie mai aducem şi alţii, cu plăcere. Şi, la fel, cred că au făcut şi PNL-iştii şi PD-iştii", a declarat Victor Ponta.

Ponta a spus că singura organizaţie care a susţinut candidatura Laviniei Şandru a fost cea de la Bistriţa al cărei lider Radu Moldovan a spus că, la locale, Şandru a obţinut 8% din voturi. "A fost un  argument electoral strict local pe care eu l-am înţeles", a adăugat ministrul pentru Realaţia cu Parlamentul.

Acesta a respins ideea că susţinerea candidaturii lui Şandru avea la bază o înţelegere între Mircea Geoană şi Cozmin Guşă: "Nu cred că Mircea Geoană are nevoie de o pilă la organizaţiile din Ardeal pentru a fi susţinut. El este susţinut oricum. Şi în Oltenia şi în Ardeal şi în Moldova".  

Victor Ponta a spus că, în opinia sa, candidatura Elenei Băsescu e un element de culoare la aceste alegeri, care "nu va modifica nimic". Ponta a criticat ideea de "independent" care în prezent se regăseşte pe listele unui partid. El a dat exemplu patru candidaţi ai PD-L care, înainte, se declarau independenţi şi acum candidează pe listele PD-L-ului. "Doamna Macovei s-a declarat independentă, dar de fapt ea a fost mereu în PD, acum doar şi-a scos haina de independent. De ce ne minţim şi ne păcălim cu independenţii?", a adăugat Ponta.

Legat de independenţa unui ministru, Victor Ponta a  spus că actualul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu,  "nu va putea face nimic dacă nu va avea sprijinul unei organizaţii politice, nu cred în povestea asta". "Dacă vrea să aibă eficienţă, va trebui să intre într-un partid", a concluzionat Ponta.

Citeşte şi

PSD va decide joi componenţa listei de candidaţi pentru alegerile europarlamentare 

Lavinia Şandru: Ion Iliescu i-a făcut un mare serviciu lui Băsescu prin respingerea mea