MENIU

Victor Hănescu, calificare cu emoţii în turul 2 la Wimbledon

Foto: NewsIn

Meci infernal pentru Victor Hănescu, în primul tur al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Tenismenul român l-a întâlnit pe spaniolul I. Navarro, pe care-l învinsese la turneul de la Casablanca, însă a avut nevoie de cinci seturi şi un meci maraton pentru a se califica în turul secund.

Hănescu, cap de serie numărul 31, l-a învins pe spaniolul de pe locul 68 mondial, după cinci seturi, scor 6-3, 6-7 (5-7), 6-4, 6-7 (5-7), 12-10, şi la capătul unui meci care a durat 4 ore şi 11 minute.

Cei doi tenismeni s-au mai întâlnit în acest an, în aprilie, în al doilea tur al turneului de la Casablanca. Atunci, Victor Hănescu a avut nevoie de doar 47 de minute pentru a trece, în două seturi, de tenismenul spaniol, care nu i-a luat decât un game, scor 6-1, 6-0.

Pentru victoria sa, Victor Hănescu şi-a asigurat un cec în valoare de 17.750 de lire sterline. În turul secund, românul îl va întâlni pe francezul Nicolas Devilder, numărul 96 mondial.

Anul trecut, Hănescu a părăsit iarna londoneză în turul secund, după ce a fost învins de cehul Tomas Berdych, cap de serie numărul 11.

Mai multe articole despre:
calificare Wimbledon Victor Hănescu Navarro