MENIU

Victor Atanasie Stănculescu a fost surprins într-un cazino din Capitală. VEZI VIDEO

Foto: romanialibera.ro
Fostul general a mers în cazino împreună cu o femeie şi şi-a încercat norocul timp de aproape două ore

Fostul general Victor Atanasie Stănculescu, eliberat din închisoare pentru probleme medicale grave, nu pare însă atât de bolnav pentru a juca la cazino. Marţi seară, Stănculescu a fost surprins încercându-şi norocul la un cazino din centrul Capitalei.

Victor Atanasie Stănculescu a fost surprins marţi seară într-un cazino din Piaţa Universităţii. Fostul general a mers în cazino împreună cu o femeie şi şi-a încercat norocul timp de aproape două ore. A plecat de acolo aproape de miezul nopţii, şi s-a arătat foarte deranjat de întrebările reporterului de la Hotnews.

În ajutorul fostului general a intervenit femeia care l-a însoţit la cazino, şi care l-a ameninţat pe reporter.

''De ce faci porcăria asta? Termină! Vrei să-ţi sparg camera?'', a spus  nervoasă femeia.

În acel moment, Victor Atanasie Stănculescu a intervenit şi a răspuns întrebărilor legate de prezenţa sa în cazino. El a spus reporterului că starea sa de sănătate îi permite să petreacă trei ore la jocurile de noroc.

Victor Atanasie Stănculescu a fost condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul revoluţiei pentru omor deosebit de grav. Pe 12 mai fostul general a fost eliberat pentru un an de Tribunalul Militar Bucuresti pe motive de sănătate. Mai precis, expertiza medicală menţionează că "bolnavul se afla intr-o situatie de risc vascular cerebral sau cardiac maxim".

Alice Drăghici, avocata lui Stănculescu,  spune că acesta este în aceeaşi stare de sănătate precară pe care a avut-o şi atunci când a cerut eliberarea. "Ce stare de sănătate trebuie să ai ca să mergi ca cazino? E în aceeaşi stare de sănătate. Nu s-a vindecat, nici nu a întinerit, are aceleaşi probleme foarte grave. Are interdicţie de a părăsi Bucureştiul pe care o respectă. Nu am ce să comentez legat de faptul că un om a înţeles să se ducă la cinema, în parc, la cazino". Întrebată dacă consideră moral faptul că Stănculescu, eliberat pe motive de sănătate, merge la cazino, Alice Drăghici a răspuns: " Nu găsesc nimic imoral, cazinourile funcţionează legal. Dacă domnia sa a apreciat că acolo este locul unde se poate destinde, nu am nicio calitate să îi cenzurez acţiunile".

Avocata nu consideră o dovadă de cinism replica lui Stănculescu la întrebarea ce mesaj transmiteţi urmaşilor victimelor Revoluţiei. " Nu mi se pare. Nu a vrut să transmită un mesaj. Dumnealui are o condamnare pentru 15 ani pe care o execută", a declarat Alice Drăghici care este convinsă că Victor Stănculescu îşi va executa pedeapsa "Bineînţeles că o va executa. Întreruperea asta nu înseamnă nimic. După ce va expira, se întoarce în penitenciar, exact cum s-a întâmplat şi cu generalul Chiţac care s-a întors şi îşi execută pedeapsa. Este o pedeapsă îndestulătoare în raport cu ceea ce s-a întâmplat. În timpul întreruperii, atâta timp cât nu încalcă obligaţiile pe care le-a stabilit instanţa de judecatăşi care sunt extrem de restrictive, inclusiv obligaţia de a nu părăsi Bucureştiul, nu i se poate imputa nimic. Având în vedere tot contextul. Dacă vreţi având în vedere şi faptul că are 82 de ani. Haideţi să ne gândim şi la asta!  Ce îl mai aşteaptă pe omul ăsta? Ce l-ar fi aşteptat pe oricare la 82 de ani fără condamnare? Ce să îi mai faci acuma în raport de toate datele personale ale acestui om?  Cât să îl mai pedepseşti şi cum?".