MENIU

Vicepreşedintele F.N.F.M.C.: Axinia "bate câmpii" când spune că nu vor mai fi probleme la CFR

Foto: RTv
Sindicatele din CFR Infrastructură au discutat despre restanţele salariale

Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (F.N.F.M.C. ), Gheorghe Sultana, a declarat, pe 6 iulie, că secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, "bate câmpii" când spune că nu vor mai fi probleme la CFR, precizând că angajaţii şi-au primit salariile.

"Secretarul de stat, Constantin Axinia, a declarat astăzi că bagă salariile şi că nu vor mai fi probleme la CFR. Eu consider că Axinia bate câmpii, mai ales când a declarat că noi suntem cei care ţinem oamenii sub presiune", a spus Sultana.

Potrivit vicepreşedintelei F.N.F.M.C., drepturile salariale ale angajaţilor CFR Infrastructură, CFR Marfă şi CFR Călători au fost virate în conturi. 
Acesta a mai precizat că pe 29 iulie va avea loc un Comitet Director, iar pe 12 august o întâlnire a Consiliului Naţional al Sindicatelor. "Dacă vor face plăţile, aşa cum au promis cei din MTI, sperăm să nu se recurgă până în luna august, din partea salariaţilor, la nicio formă de protest", a mai spus Sultana.

De asemenea, el a adăugat că dacă nu se va face rectificarea bugetară, de la jumătatea anului nu vor mai fi bani pentru salarii. Constantin Axinia a declarat, pe 6 iulie, că sunt bani pentru salarii, iar cei care au protestat în săptămâna 29 iunie-3 iulie, vor fi sanctionaţi, respectiv vor fi trecuţi într-o funcţie inferioară sau chiar li se va desface contractul de muncă.

Acesta a mai precizat că o parte din conturile CFR au fost blocate de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), deoarece nu s-au plătit la timp datoriile către bugetul de stat. Secretarul de stat a explicat că banii de pe luna mai vor intra peste două sau trei zile pe cardurile celor de la CFR Infrastructură şi CFR Marfă.
Mai multe articole despre:
salariu protest tren CFR