MENIU

Vicepremierul cecen este suspectat de Emirate că a ordonat asasinarea unui lider separatist

Foto: geocities.com

Şeful poliţiei din Dubai, Dhahi Khalfan, l-a acuzat duminică pe Adam Delimhanov, vicepremierul Ceceniei, că a ordonat asasinarea unui fost lider militar cecen, Sulim Iamadaiev, ucis în urmă cu două săptămâni în Emirate, relatează AFP.

"Vicepremierul Ceceniei este căutat de justiţia din Emirate, iar şase persoane sunt suspectate de implicare în această crimă", a spus el.

Potrivit poliţiei, au fost reţinuţi doi suspecţi - un rus şi un iranian - iar alte patru persoane sunt căutate pentru a fi interogate. Nu au fost date nume.

Iamadaiev a fost împuşcat mortal la 28 martie în parcarea subterană a unui bloc cu apartamente de lux din Dubai.

Emiratele au recurs la Interpol pentru arestarea vicepremierului cecen într-un dosar de crimă

"Un înalt responsabil al guvernului cecen, Adam Delimhanov, vicepremier, este cel care a comandat asasinatul", a spus Tamim. "Crima este un produs cecen, este o afacere murdară de reglare de conturi şi un act laş", a subliniat el.

Tamim a spus că autorităţile locale au recurs la Interpol pentru arestarea lui Delimhanov şi că alţi trei suspecţi - doi ruşi şi o persoană din Kazahstan - sunt căutaţi pentru implicare în asasinat. Cei trei "au părăsit Dubaiul la câteva ore după crimă", a spus el.

În plus, un tadjic şi un iranian au fost arestaţi, dar oficialul a exclus orice implicare a autorităţilor de la Teheran în acest asasinat.

Şeful poliţiei din Dubai a spus că arma crimei aparţinea "gărzii vicepremierului cecen" şi le-a cerut autorităţilor ruse să acţioneze cu fermitate în cazul suspecţilor, care "au ucis şi apoi au fugit în Rusia".

Iamadaiev a plecat din Rusia pentru că se temea pentru viaţa sa, după asasinarea fratelui său în septembrie 2008, potrivit presei. 

 

Mai multe articole despre:
asasinat Cecenia vicepremier ucidere Emirate