MENIU

Vezi cea mai tare schemă la cornere! A folosit-o Manchester şi a înscris un gol în derby-ul cu Chelsea, dar centralul l-a anulat

Foto: BBC
Ronaldo a marcat în urma unei lovituri de colţ la care au conlucrat W. Rooney şi Giggs, dar reuşita portughezului a fost considerată neregulamentară

Cea mai controversată fază a sezonului în Premier League s-a petrecut la derby-ul Manchester-Chelsea, unde arbitrul a anulat un gol marcat de trupa antrenată de Sir Alex Ferguson, în urma unei lovituri de colţ. Schema exersată probabil de Manchester la antrenamente nu a fost o noutate. Cei care au inventat-o au fost italienii de la AS Roma, tot într-un derby, cu AC Milan.

Faza care i-a aprins pe englezi s-a petrecut la finalul primei reprize, la un corner pentru Manchester, la scorul de 0-0.

Rooney s-a îndreptat către colţul terenului, a atins uşor mingea, apoi a plecat din zonă, ca şi cum s-ar fi răzgândit şi nu mai vrea să execute. Giggs a plecat spre balon, destul de agale, apoi a centrat rapid pentru golul reuşit de Cristiano Ronaldo.

Faza inteligentă a "diavolilor" nu le-a convenit însă arbitrilor, care au anulat golul şi au decis repetarea cornerului.

VEZI AICI CUM AU EXECUTAT CORNERUL CEI DE LA MANCHESTER

Cu siguranţă că faza respectivă ar fi "aprins" presa din Insulă, dacă rezultatul final al meciului ar fi fost altul, în acest derby din Premier League. Nu a mai contat însă, pentru că Manchester a spulberat-o pe Chelsea, scor 3-0.

"Diavolii roşii" nu au fost însă cei care au "patentat" acest tip de execuţie. Prima echipă care a încercat schema a fost gruparea italiană AS Roma, în martie 2008, într-un derby cu AC Milan, însă nici atunci încercarea nu s-a soldat cu succes. La fel ca şi acum, arbitrii nu au fost de acord cu schema, iar centralul a fluierat o iregularitate, la semnalizarea tuşierului.

Cum se observă, italienii sunt adevăraţi deschizători de drumuri în rândul schemelor încercate pe gazon.

În această vară, Catania lui Zenga a marcat un gol dintr-o lovitură liberă, după ce unul dintre jucătorii sicilieni care se aflau în zid i-a distras atenţia goolkeeeper-ului advers, după ce şi-a dat jos şortul!

Mai multe articole despre:
Chelsea Manchester United schemă corner