MENIU

Vezi aici cine a fost cel mai mare \"duşman\" al lui Pereira la CFR!

Alvaro Pereira, speriat de temperaturile scăzute din România

Fundaşul uruguayan care a impresionat la CFR, are prestaţii excelente şi în tricoul lui Porto. Proaspăt calificat în optimile Ligii Campionilor, alături de echipa sa, Pereira a fost invitatul site-ului UEFA şi a dialogat cu fanii prin intermediul chat-ului. Problemele de adaptare în România, cât timp i-a luat să se decidă pentru a opta între cele două mari grupări din Portugalia, dar şi dacă mai urmăreşte sau nu meciurile CFR-ului, au fost doar câteva din întrebările la care a răspuns uruguayanul.

Transferat la începutul lui 2008 în Gruia, de la gruparea Argentinos Juniors, în scimbul a 2,5 milioane de euro, Alvaro Pereira a fost unul dintre cei mai buni jucători ai CFR-ului. Pe banda stângă, în apărare sau la mijloc, internaţionalul uruguayan a avut prestaţii excelente în cele 29 de meciuri în care a îmbrăcat tricoul clujenilor. La începutul acestui sezon a semnat cu FC Porto, CFR-ul primind în schimb 4,5 milioane de euro, deşi a fost la un pas ca jucătorul să ajungă în curtea rivalilor de la Benfica, gruparea cu care clujenii se află în relaţii foarte bune. A ajuns titular la \"dragoni\" şi în optimile Ligii, alături de echipa la care evoluează şi Cristian Săpunaru.

Pereira a intrat şi în atenţia UEFA, iar redactorii site-ului oficial al forului european l-au invitat pe fotbalistul uruguayan la un dialog cu fanii, prin intermediul chat-ului. Am selectat doar o parte din întrebările pe care fanii i le-au adresat şi la care fotbalistul de 24 de ani a răspuns pe site-ul UEFA.

robi.janezic: Cum te simţi după faza grupelor ?

Pereira: A fost o grupă foarte bună pentru noi. Ne-am descurcat foarte bine în meciul cu Atletico, dar cred că am fi putut să câştigăm grupa. Per total, rezultatul obţinut la final a fost unul foarte bun.

Jeremy: Cu cine ai vrea să joci în optimi?

Pereira: Nu am nicio preferinţă. Suntem încrezători şi cred că ne putem îmbunătăţi evoluţiile. În această fază a competiţiei nu mai există echipe slabe, iar noi am demonstrat că putem învinge orice echipă.

LionHeart: Crezi că Porto poate ajunge din nou în finala Ligii?

Pereira: Principalul scop e să ne gândim la meciul care urmează. Există şi această posibilitate, de a câştiga Liga Campionilor, dar cred că suntem încă departe de finală. Dar, cum am mai spus, am demonstrat că putem învinge orice echipă.

Paulo_2005: De ce ai ales Porto şi nu Benfica?

Pereira: Am mai răspuns mai demult la această întrebare. Am luat decizia în 4 minute. Porto e campioana Portugaliei, o echipă mare în Europa, şi am venit aici să câştig trofee.

Mr.Jones: Mai urmăreşti rezultatele lui CFR Cluj? Ce crezi despre evoluţia lor slabă din acest sezon din Europa League?

Pereira: Încă îi urmăresc. Am mulţi prieteni la CFR. Scopul lor în acest sezon este să câştige Liga I şi să se întoarcă în Liga Campionilor, de aceea Liga Europa a fost o prioritate redusă pentru ei.


Mittens77: Te-ai transferat în Europa. Care parte ţi s-a părut mai dificilă? Ce-ţi lipseşte din Uruguay?

Pereira: Când m-am transferat în România, am avut multe probleme de adaptare din cauza vremii, era foarte frig, dar şi cu limba. Aici în Portugalia e mai uşor, nu doar din cauza limbii, dar şi pentru că am mulţi coechipieri sud-americani. Mă simt ca acasă. Dar îmi lipseşte familia, prietenii, şi viaţa pe care o aveam în Uruguay. Am părăsit Uruguay-ul când aveam 18 ani, pentru a juca în Argentina. Dar mi-am dorit întotdeauna să evoluez în Europa, şi am ajuns şi în naţională. De aceea, sunt fericit pentru tot ce mi s-a întâmplat.

FC Porto a încheiat pe locul 2 în grupa D, cu 14 puncte, la două puncte în spatele lui Chelsea, iar cele două echipe s-au calificat în optimile Ligii Campionilor.

Mai multe articole despre:
CFR Cluj FC Porto Europa League Alvaro Pereira