MENIU

Vedete hollywoodiene şi cântăreţi sunt aşteptaţi la ceremonia de învestire a lui Obama

Foto: mediaswirl.wordpress.com

Mai important decât Oscarurile sau Globurile de Aur, locul unde orice vedetă hollywoodiană care se respectă trebuie să fie văzută neapărat anul acesta este învestitura preşedintelui Barack Obama la Washington.

De la Sting la Tom Hanks şi de la Bruce Springsteen la George Clooney, nume mari ale show-businessului se vor deplasa în capitala federală pentru ceremonia de depunere a jurământului de către cel de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, potrivit presei americane.

Aretha Franklin a fost deja inclusă în programul oficial. Bruce Springsteen ar putea cânta în deschiderea ceremoniei.

La ceremonie vor fi prezente vedete care l-au susţinut încă de la început pe primul "lider al lumii libere" de culoare, Oprah Winfrey, Beyoncé, Mary J. Blige, Chris Rock, George Clooney, Angela Bassett, Patricia Arquette şi Ed Harris

"Creative Coalition", o organizaţie a artiştilor implicată în problemele sociale, va organiza un mare bal în marja învestiturii, destinat să strângă fonduri,. La acest eveniment vor participa cineaştii Spike Lee şi Ron Howard, precum şi actorii Anne Hathaway, Tim Robbins, Susan Sarandon, Maggie Gyllenhaal şi Peter Sarsgaard.

Un alt bal din săptămâna de festivităţi de la Washington va fi organizat de muzicieni de prim-plan. Pentru 650 de dolari, cât costă biletul de intrare, organizatorii promit recitaluri ale lui Dionne Warwick, Chaka Khan, The Temptations, George Clinton, The Cheetah Girls, Lil Jon şi T-Pain.

Robert Thompson, profesor de comunicare la Universitatea din Syracuse este de părere că vedetele se bucură să fie asociate cu Barack Obama, care a reuşit în timpul campaniei să îşi construiască imaginea unui tip "carismatic şi cool".