MENIU

Vasile Turcu: Gigi Becali nu e un criminal, m-a mâhnit procedura care s-a aplicat în cazul lui

Foto: NewsIn

Acţionarul dinamovist Vasile Turcu a declarat vineri, agenţiei NewsIn, că Gigi Becali trebuie să plătească în cazul în care va fi găsit vinovat, dar este de părere că procedura de arestare nu a fost corectă.

"În cazul lui Gigi Becali m-a mâhnit procedura, pentru că el nu e un criminal. Îmi pare rău mai ales pentru mama lui, pentru familia lui, are fetiţele minore. Nu trebuiau să se ducă cu mascaţii la el la uşă, îl găseau pe la palat sau în altă parte. Parcă îmi e şi teamă câteodată. Sper să treacă pste acest necaz. Cred că va fi afectat şi cu sănătatea, pentru că nu e uşor să stai în celula aia acolo atâta timp", a declarat Vasile Turcu, care a adăugat că Gigi Becali a ajuns în această situaţie pentru că "era prea pe faţă" şi "s-a băgat în unele treburi, care acum se întorc împotriva lui".

Vasile Turcu este de părere că acest caz al lui Gigi Becali a scos la lumină aspecte negative ale societăţii şi consideră că speţa patronului stelist ar putea crea un precedent periculos. "Cazul lui a scos la lumină nişte lucruri care nu fac bine societăţii. Uite, de exemplu, îmi fură unul din maşină, dar după ce vede a cui e, vine şi vrea să îmi dea tot înapoi. Eu îl chem în casă să îi dau o cafea şi să îl întreb de ce a furat, iar după aia poate să îmi facă plângere la poliţie că l-am sechestrat. Nu e normal, pentru că s-a creat un precedent. Li s-a dat o prea mare importanţă hoţilor şi tâlharilor. Noi, cei care mai avem bani, cunoaştem lume de un anumit fel şi ne ducem după hoţi, dar altul care e mai sărac, ce să facă? Nu rezolvă nimic dacă se duce la poliţie, rămâne cu sesizarea", a spus Turcu, care a ţinut însă să precizeze că "nimeni nu e mai presus decât legea, iar dacă Gigi e vinovat, trebuie să plătească".

Preşedintele formaţiei Oţelul Galaţi, Marius Stan, a afirmat că nu este un fan al lui Gigi Becali, dar crede că toată această acţiune împotriva patronului Stelei nu este decât un "teatru ieftin", menit să atragă atenţia de la alte lucruri mult mai grave care se petrec în România. "Nu ştiu şi nu cred că justiţia română va câştiga ceva după arestarea lui Gigi", a conchis Stan. Oficialul gălăţenilor a fost completat de omologul său de la Poli Iaşi, Sorin Boca: "Nu mi se pare că Gigi Becali e un pericol public, putea fi lăsat în libertate. Nu am nmic cu el, nu suntem prieteni, dar nu trebuia băgat la închisoare".

Contactat de NewsIn, patronul echipei FC Braşov, Ioan Neculaie, nu a vrut să comenteze cazul lui Gigi Becali pentru că nu îl interesează, rezumându-se la a spune doar că "fiecare pasăre pe limba ei piere".

Acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, Gigi Becali a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, pe 3 aprilie, de către magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, decizia fiind deja atacată de avocaţii acestuia la Tribunalul Bucureşti. Totodată, au primit mandate alte patru persoane acuzate de săvârşirea aceloraşi infracţiuni: Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu şi Dumitru Beciu. Marius Geavela, a cincea persoană acuzată, nu a primit mandat, dar are interdicţie de a părăsi localitatea.