MENIU

Vasile Turcu atacă Unirea: Dacă a ajuns Urziceniul, o comună, pe primul loc, e grav!

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele dinamovist Vasile Turcu a lansat un atac la adresa echipei Unirea Urziceni, în replică la afirmaţiile antrenorului ialomiţenilor, Dan Petrescu, care a afirmat că Unirea are şanse foarte mici să câştige la Timişoara, pe care o acuză că ar putea face jocurile celor de la Dinamo.

"În Bărăgan temperatura e ridicată, sunt în jur de 40 de grade, poate chiar 50 la umbră. Îl consider pe Dan Petrescu un antrenor foarte bun, însă dacă se transformă în purtător de cuvânt nu e bine. Credeţi că o echipă de top precum Timişoara, care se respectă, se va da vreodată la o parte? Dinamo poate încheia campionatul şi pe locul 3. Jocul trebuie să fie însă pe teren. E o aberaţie că l-am vrea pe Coman (n.r. portarul Dănuţ Coman, de la FC Braşov) la Dinamo", a declarat Vasile Turcu, la Telesport.

Acţionarul FC Dinamo a continuat "tirul" şi a afirmat că Unirea a ajuns pe primul loc în Liga I doar pentru că "nu a fost băgată în seamă" şi pentru că echipele mici nu s-au mobilizat în faţa ialomiţenilor la fel ca la partidele cu granzii campionatului. "Dacă a ajuns Urziceniul, o comună, pe primul loc, e grav! Eu de asta sunt supărat, pentru că nu mai prindem un asemenea culoar niciodată! Steaua, în cap! Rapid, în cap! CFR, în cap! Şi în loc să profităm, Urziceni e pe primul loc. Urziceanca asta nu a fost bagată în seamă şi a prins culoar! Ce echipă mică şi-ar motiva jucătorii când joacă cu Urziceniul? Oricine vrea să bată pe Steaua, Dinamo sau Rapid. Am urmărit şi eu meciurile celor de la Urziceni şi, vă dau cuvântul meu de onoare, erau meciuri de liga a doua! Adversarii nu i-au tratat cu aceeaşi putere cum s-a întâmplat cu echipele mari. Urziceanca n-are cum să ajungă o echipa mare, poate peste 60 de ani", a punctat Vasile Turcu.

Cu două etape înainte de încheierea Ligii I, Unirea Urziceni ocupă locul întâi în clasament, cu un punct avans faţă de Dinamo, pe care a învins-o în runda a 32-a, cu scorul de 1-0. În ultimele două etape, Unirea va întâlni FC Timişoara şi Steaua, în timp ce Dinamo are programate meciuri cu FC Braşov şi FC Argeş.

După meciul dintre Unirea şi Dinamo, Dan Petrescu a afirmat că ialomiţenii au şanse infime să se impună în meciul cu FC Timişoara. Unul dintre argumentele lui Petrescu a fost că în acest campionat la Timişoara s-a impus doar Dinamo, fapt interpretat, pe de o parte, ca o insinuare privind corectitudinea acelui joc, iar pe de alta ca pe un avertisment privind faptul că bănăţenii vor încerca să-i ajute pe "câini" în lupta pentru titlu.