MENIU

Vasile Ion spune că a fost huiduit în Senat de "un huligan", aflat în vizită la Geoană

Foto: NewsIn

Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Vasile Ion, s-a plâns conducerii acestei camere că a fost huiduit de "un huligan" şi că a fost "de-a dreptul stupefiat" de jignirile pe care i le-ar fi adus respectiva persoană, un fost membru PSD, de altfel, chiar din colegiul pe care îl reprezintă.

Vasile Ion a precizat pentru NewsIn că persoana care l-ar fi jignit pe holurile Parlamentului făcea parte dintr-o delegaţie politică de la Buzău, judeţ în care el a fost ales senator, care aştepta în faţa biroului preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.

"Erau nişte domni supăraţi, de la Buzău, care au venit la domnul Geoană", a precizat senatorul. Delegaţia venită de la Buzău avea o nemulţumire care data de la fosta campanie electorală, a precizat Vasile Ion, arătând că "infractorul" care s-a manifestat jignitor la adresa lui nu mai este membru al PSD, fiind exclus anterior evenimentului din Senat.

Vasile Ion a deschis subiectul în şedinţa Biroului Permanent din această săptămână, fără să atragă însă compasiunea colegilor din conducerea Senatului. "Sunt de-a dreptul stupefiat ce mi se poate întâmpla ca preşedinte de comisie şi parlamentar la al cincilea mandat în Senatul României. Ieri am fost aici, pe holurile Parlamentului, huiduit de un personaj, un huligan, care a făcut parte dintr-o delegaţie care a avut o primire la sediul Senatului. Sunt de-a dreptul stupefiat şi n-am întâlnit aşa ceva în 20 de ani de carieră politică", le-a spus Vasile Ion colegilor din conducerea Senatului indignarea faţă de ceea ce i s-a întâmplat.

"Probabil că este un precedent care s-ar putea să-i coste pe mulţi colegi de-ai noştri", a avertizat el. "Este inadmisibil ca în propria noastră instituţie nişte huligani să se poată adresa în acest mod unui parlamentar. Consider că responsabilitatea o au cei care primesc asemenea oameni în această incintă", şi-a continuat senatorul PSD pledoaria, fără să dezvăluie însă din ce delegaţie a făcut parte cel care i-a creat probleme.

Preşedintele Comisiei de sănătate a adăugat că ceea ce s-a întâmplat reprezintă o sfidare, inclusiv la adresa democraţiei. "Nu mă pot manifesta. Probabil că nimeni nu-mi va da dreptul să am şi o atitudine în faţa justiţiei, pentru că asta este situaţia noastră ca persoane publice, dar vă rog să credeţi că nu îmi este deloc uşor să mă mai achit de obligaţiile mele faţă de cei care m-au trimis în Parlament în condiţiile în care sunt, pur şi simplu, apostrofat de un huligan, un infractor în acest fel în incinta în care eu îmi desfăşor activitatea", a insistat Vasile Ion.

De altfel, senatorul PSD a făcut un apel inclusiv "la cei care dau asemenea sau cheamă asemenea sau acceptă asemenea discuţii să-şi asume şi ei responsabilitatea vizavi de cei care vin şi intră" în incinta Parlamentului.

În afara preşedintelui Senatului şi şeful său de partid, Mircea Geoană, Vasile Ion nu a primit nicio remarcă din partea altor colegi din conducerea camerei. "Am să rog şi secretarul general să ne informeze şi să luăm elemente suplimentare, să vedem dacă sunt situaţii de acest gen, să putem să fim pregătiţi să avem un anumit tip de reacţie şi de filtrare, dacă se poate, evident, a unor astfel de activităţi care perturbă bunul mers al Senatului şi creează şi o atmosferă proastă în instituţie (...) este inacceptabil să se întâmple astfel de lucruri", a comentat Geoană.

Mai multe articole despre:
Senat Mircea Geoană PSD Buzău Vasile Ion senator huligan