MENIU

Vasile Avram: Dinamo şi FC Vaslui au cerut arbitri din străinătate în următoarele două etape

Foto: 3210.ro

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a declarat, marţi, că Dinamo a făcut cerere pentru a fi arbitrată de străini la derby-ul cu Unirea Urziceni, din etapa a 7-a, în timp ce FC Vaslui a cerut brigăzi din străinătate la următoarele două meciuri din Liga I, cu Rapid şi FC Timişoara.

"FC Vaslui a cerut arbitri din străinătate pentru meciurile din următoarele două etape, cu Rapid şi FC Timişoara. Şi Dinamo a făcut cerere pentru brigădă din străinătate la meciul din etapa a 7-a cu Unirea Urziceni", a spus Avram, care a mai adăugat că în etapa a 5-a a Ligii I arbitrajele au fost cu mici probleme, care însă nu au influenţat rezultatele finale ale meciurilor.

Conducătorul CCA a mai afirmat că mai multe brigăzi din România puteau conduce fără probleme derby-ul Steaua-Dinamo: "100 % mai mulţi arbitri din România puteau conduce derby-ul Steaua-Dinamo. Îi pot numi aici pe Deaconu, Tudor, Balaj, Augustus Constantin, Marius Avram sau Kovacs. Problema cea mai mare este suspiciunea faţă de arbitrii români, dar de fapt eu cred că suspiciunea cea mai mare este între conducătorii de cluburi din România. Şi în alte ţări au fost probleme cu corupţia din arbitraj, în Italia, Germania sau Polonia, însă conducătorii din federaţiile respective nu au cerut arbitri din alte ţări".

Vasile Avram a vorbit şi despre experimentul UEFA, cu 6 arbitri în care vor fi implicaţi şi 2 arbitri români, care va fi implementat în acest sezon în grupele Ligii Europa: "Cristi Balaj şi Alexandru Tudor vor participa la un experiment în arbitraj al UEFA, care va intra în vigoare în acest sezon al grupelor Ligii Europa. Acesta constă în brigăzi compuse din 6 arbitri, un central, doi asistenţi, arbitru de rezervă şi 2 arbitri adiţionali. UEFA ne-a pus condiţia în alegerea arbitrilor ca ei să fie de pe lista FIFA sau să fie în Top Class. Trei meciuri va arbitra Balaj, iar trei vor fi conduse de Tudor".

Preşedintele CCA a mai spus că în cel mai scurt timp va da un răspuns lui FC Timişoara în legătură cu memoriul depus de clubul bănăţean împotriva lui Cristi Balaj: "În legătură cu memoriul depus de FC Timişoara împotriva lui Cristi Balaj la partida contând pentru finala Cupei României, l-am analizat, l-am chemat la Bucureşti şi pe el să-mi dea în scris punctul său de vedere şi, după aceea voi lua decizie. Trebuie ca în cel mai scurt timp să dau un răspuns celor de la Timişoara, pentru că este responsabilitatea mea".

Vasile Avram a vorbit şi despre un episod în care a fost implicat Theodor Crăciunescu, înaintea meciului Ceahlăul-Pandurii Târgu Jiu, unde fusese delegat iniţial: "Înainte să deleg un arbitru, îl sun şi vorbesc cu el, să văd care este starea lui fizică, psihică, ce probleme are în familie sau în ce relaţii se află cu cele două cluburi implicate în meciul pe care urmează să-l conducă. Aşa s-a întâmplat cu Teo Crăciunescu înaintea meciului Ceahlăul-Pandurii Târgu Jiu, care mi-a zis că nu are nicio problemă să arbitreze acea dispută, pentru ca apoi unul dintre conducători să mă sune să-mi spună că de ce mi-am permis să îl pun pe Teodor la acest meci pentru că nu ştiu ce procese are tatăl său cu respectivul club".
Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo FC Vaslui CCA arbitri Vasile Avram