MENIU

Vărzaru: În China trebuie să uităm Cupa Mondială şi să jucăm cât mai bine

<descriere>

Noul căpitan al naţionalei de handbal feminin, Cristina Vărzaru, crede că fixarea unui obiectiv pentru Campionatul Mondial din China ar fi o presiune în plus pentru \"tricolore\".

Extrema dreapta a echipei Viborg şi a naţionalei României, Cristina Vărzaru, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, că la Campionatul Mondial \"tricolorele\" trebuie să uite că au câştigat cel mai puternic turneu amical din lume pentru a se putea concentra pe competiţia din China.

\"Noi trebuie să mergem în China şi să jucăm, să nu ne gândim că am câştigat Cupa Mondială. Este o competiţie puternică, dar acolo echipele vin cu loturile brute şi joacă toată lumea, pentru că antrenorii îşi doresc să vadă fiecare jucătoare. E o victorie bună pentru moral, dar nu trebuie să ne gândim la ce a fost\", a afirmat Cristina Vărzaru.

Vărzaru este mândră că a fost desemnată căpitan de colegele sale de la naţională. Ea crede că stabilirea unei medalii ca obiectiv la CM ar fi o presiune în plus asupra sa şi a celorlalte jucătoare. \"În România aşa a fost tot timpul. Fie că am avut şanse, fie că nu, noi am vorbit de o medalie. E o presiune în plus, dar eu nu vreau să spun că vom lua sau nu. Vreau să mergem acolo să jucăm, să fim unite şi să fim sănătoase\", a punctat Vărzaru.

Jucătoarea de la Viborg crede că absenţele provocate de accidentări vor cântări greu la CM: \"Din păcate, nu am pierdut-o numai pe Alice (n.r. - Valentina Ardean Elisei), ci şi pe Balint. Alice ne va lipsi mult, ea este o jucătoare foarte ambiţioasă. Toate suntem, dar diferenţa e că ea reuşeşte să ne insufle asta şi nouă. Eu, totuşi, sper ca noi, cele patru extreme convocate, să facem faţă cu brio, mai ales că pe stânga o avem pe Iulia Puşcaşu, o jucătoare foarte bună\".

România face parte din Grupa C a Campionatului Mondial din China, programat luna viitoare, alături de Norvegia, Ungaria, Japonia, Tunisia şi Chile.

Mai multe articole despre:
România CM handbal handbal feminin Cristina Vărzaru