MENIU

Varianta modernă a operei "Samson şi Dalila" a fost amânată, pentru că actorii au suferit o cădere nervoasă

Un spectacol de operă în care erau prezentate scene de violenţă sexuală a fost amânat cu aproape o lună, pentru că actorii au suferit o cădere nervoasă, din cauza scenelor pe care trebuiau să le joace.

Versiunea modernă a poveştii lui Samson and Dalila are loc în Gaza, în Orientul Mijlociu, şi prezintă scene groaznice de viol şi abuzuri asupra copiilor.

Producţia, pusă în scenă de controversatul regizor Tilman Knabe,  a fost amânată după ce toţi cei 28 de actori au părăsit repetiţiile de pe scena Operei din Koln,  conform presei locale.

Cel puţin zece actori au avut nevoie de tratament psihologic şi mulţi dintre ei au spus că suferă de insomnii după ce au jucat  scene de violuri în grup.

Opera originală, care datează din secolul al XIX-lea, semnată de compozitorul francez Saint-Saens, este povestea biblică a lui Samson şi Dalila.

Versiunea modernă a dus la proteste din partea actorilor. Unul dintre ei a spus : "Femeile au izbucnit în lacrimi. Unul dintre solişti a leşinat şi a trebuit să primească îngrijiri de urgenţă. Violenţa şi scenele de viol erau atât de brutale! Niciodată nu am mai trecut printr-o asemenea experienţă".

Spectacolul de operă, care a avut premiera în acest week-end, după o amânare de trei săptămâni, a trebuit să afişeze un avertisment, pentru a fi interzis sub vârsta de 16 ani.

Oficiali ai Operei din Koln au negat însă că actorii ar fi suferit din cauza scenariului. Purtătorul de cuvânt Johannes Wunderlich a pretins că întârzierea a fost determinată de faptul că solista principală Ursula Hesse ar fi avut probleme de sănătate.
Mai multe articole despre:
actori Opera