MENIU

Vânzarea ovulelor este prostituţie, susţin britanicii

FOTO: fertilitycenter-crete.gr

Cuplurile din Marea Britanie care călătoresc, în străinătate, pentru tratamente de fertilitate şi cumpărarea de ovule, reprezintă o formă de prostituţie, conform unui experte în fertilizare.

Într-un atac direct al "turismului de fertilizare in vitro", Naomi Pfeffer a avertizat asupra numărul în creştere al "femeilor vulnerabile din ţările în curs de dezvoltare", care sunt exploatate de către vestici disperaţi să aibă un copil.

Profesoara Pfeffer a declarat, în cadrul conferinţei de la University College London: "Mecanismul schimbului (bani contra ovule) este analog cu cea dintre un client şi prostituată. Este o situaţie unică în care o femeie exploatează corpul unei alte femei".

Un studiu recent a arătat că sute de cupluri britanice au călătorit în Europa pentru tratamente de fertilizare in vitro, în fiecare lună. Cercetătorii de la University College London au estimat că pe continent se efectuează între 20000 şi 25000 de tratamente.

Donatorii, din ţări ca Spania, Republica Cehă, România şi Ucraina, sunt plătiţi cu sute de lire sterline pentru ovule. Pfeffer a explicat că multe dintre aceste femei sunt de multe ori disperate şi dispuse să se expună riscurilor pentru a obţine sume mari de bani.

Mai mult, cercetătoare britanică a ridicat o întrebare foarte importantă: "Cum îi vei explica unui copil că jumătate din materialul său genetic provine de la o femeie din România? O femeie care a fost atât de săracă încât şi-a vândut ovulele? Ce va crede copilul despre mama sa socială, o femeie care a explotat o altă femeie?