MENIU

Vanghelie: Eu nu o să votez în viaţa mea să intrăm la guvernare cu Băsescu, dar partidul va decide

Marian Vanghelie

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că el se va exprima împotriva unei colaborări cu Traian Băsescu şi că nu-l interesează discuţiile despre cine vrea să intre la guvernare, apreciind totodată poziţia pe care a adoptat-o liderul PNL, Crin Antonescu.

Vanghelie nu vrea guvern cu PD-L şi cu Traian Băsescu. \"Pe mine unul nu mă interesează discuţiile vis-a-vis de cei care vor să intre la guvernare, eu nu o să votez în viaţa mea să intrăm la guvernare vreodată cu Traian Băsescu. Din punctul meu de vedere varianta asta este moartă, n-am cum să-i dezamăgesc pe bucureşteni. Dacă ei au votat împotriva lui Traian Băsescu, nu am cum să fac aşa ceva\", a spus Vanghelie.

Liderul PSD Bucureşti a afirmat că, în ultimă instanţă, decizia va fi luată în cadrul partidului. \" E clar că va decide partidul, dar nu o să votez niciodată să facem ceva cu Traian Băsescu\", a mai explicat Vanghelie. În opinia sa, social-democraţii ar fi să facă \"toate demersurile juridice pentru a nu fi proclamat domnul preşedinte dictatorul României\".

Vanghelie l-a mai acuzat pe Băsescu de \"jocuri de culise\" în ceea ce priveşte discuţiile pentru formarea noului Guvern. \"În toată campania asta mizerabilă a lui Traian Băsescu a ţinut-o numai pe asemenea jocuri şi poate una din greşelile noastre a fost că nu am ştiut să explicăm concret că jocurile le-a făcut întotdeauna Traian Băsescu de cinci ani de când este. Lucrurile trebuie făcute transparent, iar ceea ce face Crin Antonescu are din partea mea toată admiraţia\", a mai spus liderul PSD Bucureşti, regretând că în campanie social-democraţii nu l-au \"combătut foarte bine pe Traian Băsescu\".