MENIU

Vanghelie, despre referendum: Băsescu scoate "tot felul de idei năstruşnice din buzunar"

Foto: NewsIn

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că Traian Băsescu doreşte să distragă atenţia oamenilor de la problemele actuale lansând tema Parlamentului unicameral şi i-a transmis preşedintelui că nu se bate cu Parlamentul, ci cu populaţia, la alegeri.

"Pur şi simplu vrea să creeze o altă criză, paralelă cu criza economică, ca oamenii să nu mai discute în campanie de problemele cu care se confruntă populaţia, de problemele pe care le-a creat preşedintele României, de problemele pe care le crează primul-ministru, care e numit de preşedintele României, de modul cum conduce România în momentul de faţă şi cum o va conduce dacă, Doamne fereşte, ar câştiga alegerile şi să discutăm despre Parlamentul României care ar trebui să fie mult mai mic şi să ne abată în tot felul de alte discuţii. Asta e procedura", a comentat Marian Vanghelie, la Realitatea TV, intenţia preşedintelui de a organiza referendum în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Vanghelie a mai spus că preşedintele Băsescu încearcă să creeze "temele zilei" şi scoate "tot felul de idei năstruşnice din buzunar".

Vanghelie i-a transmis preşedintelui că nu se bate cu Parlamentul, ci cu populaţia, la alegeri. Traian Băsescu " încearcă să ducă discuţia în rândul populaţiei despre Parlamentul României, caută prin diferite sondaje, că Parlamentul nu e foarte iubit de populaţia ţării, ca atare dânsul încearcă să ducă tema acolo, să pară că se bate cu Parlamentul. El nu se mai bate cu Parlamentul, trebuie să-l trezim să-i spunem că nu se mai bate cu Parlamentul României, care de-abia este ales, iar el în momentul de faţă se bate cu alte probleme, se bate cu populaţia, pentru că ce le-a spus acum trei ani, acum le spune altceva şi are alte tipuri de probleme", a mai spus primarul Sectorului 5.

Potrivit lui Marian Vanghelie "domnul preşedinte Traian Băsescu are foarte multe idei, a avut foarte multe idei, şi dacă facem o analiză pe cei cinci ani care au trecut n-a reuşit să pună în practică niciuna, din păcate".

Preşedintele Traian Băsescu a propus organizarea unui referendum, la data alegerilor prezidenţiale, pentru a consulta populaţia în legătură cu reducerea Parlamentului la o singură cameră, care să aibă maximum 300 de parlamentari.