MENIU

Vameşii au confiscat bunuri de 34 de milioane de euro

Foto: RTV

34 de milioane de euro. Aceasta este valoarea bunurilor contrafăcute reţinute de vameşi în punctele de trecere a frontierei.

Atenţie la îmbrăcămintea de firmă pe care aţi putea-o cumpăra. Sunt mari şanse să daţi banii pe un fals. Din datele primite de la Autoritatea Naţională a Vămilor, peste un milion de articole de îmbrăcăminte care purtau însemnele unor firme de renume, dar care nu erau produse de către acestea au fost confiscate în punctele de tecere a frontierei.

Nici ţigările din România nu sunt întotdeauna produse de firma care apare pe pachet. Dovada, 27 de milioane de ţigarete contrafăcute care ar fi ajuns pe pieţele din toată ţara au fost blocate în vămi. O cifră cu adevărat impresionantă. Ceasuri de firmă produse în cine ştie ce fabrică obscură din Asia? Este plină ţara de ele. În vamă nu au rămas decât vreo 2.500 de bucăţi.

În total, în primele opt luni ale anului, la puctele de trecere a frontierei au fost reţinute bunuri contrafăcute în valoare de 34 de milioane de euro. Există mari şanse ca suma o depăşească pe cea de anul trecut, când captura vameşilor a fost de 41 de milioane de euro.