MENIU

Valeriu Turcan: Preşedintele nu a intervenit în actul de justiţie, aşa cum îşi doreşte, probabil, Năstase

Foto: bloombiz.com

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu a declarat, pentru NewsIn, că şeful statului consideră că toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii şi că orice persoană suspectată de corupţie trebuie să ajungă în faţa justiţiei, referindu-se la comentariile diplomaţilor austrieci.

"Preşedintele României consideră că toţi cetăţenii trebuie să fie egali în faţa legii şi că orice persoană suspectată de acte de corupţie trebuie să ajungă în faţa autorităţilor judecătoreşti pentru a se stabili gradul de vinovăţie", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Valeriu Turcan.

Oficialul de la Cotroceni a precizat că "Preşedintele nu a intervenit şi nu va interveni niciodată în actul de justiţie, cum probabil îşi doreşte dl. Năstase".

"Cred că ar fi extrem de interesant pentru opinia publică dacă domnul Năstase ar clarifica informaţia că persoanele care au depus plângere la adresa domniei sale au legătură cu PSD sau au fost numite în funcţie chiar de către domnia sa", a mai declarat Valeriu Turcan.

Declaraţia lui Turcan are legătură cu un comentariu cuprins într-un document diplomatic al autorităţilor austriece, deţinut de NewsIn. Austria se pronunţă categoric pentru continuarea mecanismului de cooperare şi verificare pe justiţie pentru România, chiar dacă preşedintele Băsescu face presiuni pentru reformarea justiţiei şi cere "capul lui Năstase", se arată într-un document al Ministerului de Externe austriac, obţinut de NewsIn.

Citeşte şi

Băsescu a cerut "capul lui Năstase", se arată într-un document austriac

Năstase despre documentul austriac:  Este o dovadă că Traian Băsescu se află în spatele dosarelor mele

Ambasada Austriei: Documentul nu reprezintă  poziţia oficială austriacă