MENIU

Valeriu Turcan: Personele care critică prezenţa şefului statului fie nu cunosc protocolul, fie sunt de rea-credinţă

Turcan: Prezenţa preşedintelui la astfel de ceremonii reprezintă respectul şefului statului român pentru Biserica Ortodoxă Română
foto: NewsIN

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, spune, în replică la criticile prezenţei preşedintelui la ceremonia de întronizare a unui nou Episcop al Huşiului, că cei care critică participarea şefului statului la ceremonii greşesc.

"Protocolul special pentru astfel de evenimente a fost respectat întocmai. Nu este prima oară şi nu este ultima oară când preşedintele participă la un eveniment important din calendarul Bisericii Ortodoxe Române. Preşedintele reprezintă statul la cel mai înalt nivel şi prezenţa sa la astfel de ceremonii reprezintă respectul şefului statului român pentru Biserica Ortodoxă Română", a spus Valeriu Turcan, care a amintit că preşedintele Traian Băsescu a onorat şi alte invitaţii din partea cultelor religioase în ţară şi în străinătate.

În opinia lui Turcan, personele care critică prezenţa şefului statului fie nu cunosc protocolul, fie sunt de rea-credinţă.

"Persoanele care critică participarea şefului statului la astfel de ceremonii şi-ar dori ca preşedintele să nu îşi mai exercite atribuţiile de reprezentare a statului, or acest lucru nu este normal, nu este posibil şi nici nu cred că se va întâmpla", a mai spus Valeriu Turcan.