MENIU

Valeriu Stoica: Candidatura Principelui Radu va pune o umbră asupra Casei Regale

Foto: NewsIn

Valeriu Stoica, vicepreşedinte al PD-L, a afirmat, joi, că înscrierea în cursa pentru preşedinţia a principelui Radu va antrena Casa Regală în viaţa politică, deşi aceasta ar fi trebuit să rămână neutră faţă de partidele politice.

Stoica a precizat că este dreptul constituţional al fiecărui cetăţean de a candida la o funcţie de demnitate în stat, chiar şi în cazul în care nu are şanse la respectiva funcţie. Însă rezervele lui Stoica faţă de candidatura principelui Radu pornesc din faptul că acest lucru ar atrage familia regală  în disputele politice.

"Din punctul meu de vedere, Casa Regală ar fi trebuit să rămână neutră din punct de vedere politic. Vrând-nevrând, candidatura principelui Radu va duce la implicarea familiei regale în politică, iar acest lucru nu este de dorit", a declarat Stoica pentru NewsIn.

Democrat-liberalul susţine că anunţul făcut de Principele Radu nu va avea un impact semnificativ asupra desfăşurării prezidenţialelor, dar va avea consecinţe negative asupra familiei de Hohenzollern.

"Candidatura Principelui nu va avea absolut nici un impact, dar implicarea Casei Regale va pune o umbră de îndoială asupra sa", a conchis Stoica.

Mai multe articole despre:
Valeriu Stoica preşedinţie Principele Radu PD-L