MENIU

Valentin Velcea vrea eventul cu FC Timişoara

Foto: NewsIn

Al treilea antrenor al formaţiei FC Timişoara din acest sezon, Valentin Velcea, speră să culeagă roadele muncii predecesorilor săi, Dusan Uhrin jr. şi Gabi Balint, şi, pe final de stagiune, să realizeze eventul cu formaţia bănăţeană.

FC Timişoara este calificată în finala Cupei României şi păstrează şanse matematice la titlu. Pentru a devenit campioană, FC Timişoara are, însă, nevoie să îndeplinească trei condiţii obligatorii: să câştige meciul cu FC Braşov, să primească înapoi cele şase puncte retrase de FIFA, iar Unirea Urziceni trebuie să piardă cu Steaua în ultima etapă.

"Ne aşteaptă două meciuri decisive pentru cariera mea de antrenor, dar şi pentru unii jucători din lotul nostru. E vorba de viitorul unora dintre ei, dar şi de imaginea clubului în care s-a investit atâta în ultimul timp. Voi încerca să aduc Cupa la Timişoara, iar dacă se poate chiar şi titlul. Dacă pierd finala, aş putea să mă gândesc că pierd tot, însă în cazul meu nu se pune problema nici măcar în plan psihic", a spus Velcea, care a mai mai adăugat că mijlocaşul Dan Alexa are şanse mici să mai evolueze în acest sezon.

Tehnicianul bănăţenilor susţine că echipa sa este superioară ca joc formaţiei pregătite de Răzvan Lucescu: "Jucătorii sunt concentraţi şi mi-e foarte uşor să lucrez cu ei acum, nici nu mai trebuie să-i motivez. Nu are rost să mai încerc ceva în acest sens, ştie fiecare ce are de făcut. Jucăm numai la victorie la Braşov. Avem ca atuuri viteza de joc superioară şi fazele fixe. Braşovenii nu vor fi relaxaţi deloc, chiar dacă e ultimul meci al sezonului, dar şi al lui Răzvan la echipă".

Velcea a vorbit şi despre finala Cupei României, pe care FC Timişoara o va disputa pe 13 iunie, cu CFR Cluj: "Valoarea individuală a unor jucători de la CFR Cluj şi faptul că au realizat eventul anul trecut ar putea fi avantajele lor. Au probleme în unele compartimente de joc, iar unii jucători nu se sincronizează, nu se regăsesc, şi asta ar putea să-i coste. Poate au şi un antrenor care are aceleaşi probleme. Am exersat fazele fize, însă mă gândesc şi la penalty-uri în finala Cupei, sunt pregătit pentru orice".

Antrenorul a mai spus că are şanse reduse să continue pe banca echipei de pe Bega, deoarece nu deţine licenţa PRO: "Aş putea continua şi ca principal la prima echipă, dar oficial nu se pune problema pentru că până în decembrie sunt cursant al Şcolii de Antrenori în vederea obţinerii licenţei PRO".

FC Timişoara va întâlni, miercuri, de la ora 20.00, în deplasare pe FC Braşov, în etapa a 34-a, ultima din Liga I. Trei zile mai târziu, echipa bănăţeană va disputa finala Cupei României contra lui CFR Cluj, pe stadionul Municipal din Târgu Jiu.