MENIU

Valentin Ghionea: Cu Slovacia jucăm prima noastră finală de la Campionatul Mondial

Foto: NewsIn

Handbalistul român Valentin Ghionea a declarat, miercuri, după victoria clară în faţa Australiei, scor 40-20, că această partidă a fost una uşoară şi că meciul cu Slovacia este crucial pentru naţionala lui Aihan Omer pentru calificarea în grupele principale.

"Am vrut mai mult să ne menajăm. Nu am jucat la potenţial maxim. Dacă jucam la adevărata noastră valoare, cred că diferenţa era mult mai mare. La un turneu final ai şansa să întâlneşti şi echipe din acestea, mai slab cotate. A fost un joc uşor, dar mâine vom juca prima nostră finală la Campionatul Mondial, împotriva Slovaciei", a declarat jucătorul Valentin Ghionea.

Selecţionerul Aihan Omer a afirmat la rândul său că victoria cu Australia a fost una normală:"A fost un meci de două puncte, felicit Australia pentru faptul că a jucat toate meciurile fără emoţii. Noi ne gândim la meciul de mâine, care cred că va fi unul foarte interesant şi sperăm să fie un joc al fair-play-ului. De meciul de mâine depinde care dintre cele două formaţii, noi sau Slovacia, va merge mai departe la Zagreb".

La finalul partidei, pivotul Marian Cozma (10 goluri) a fost declarat jucătorul meciului de către cei care au oficiat meciul dintre România şi Australia.

România are programat astăzi de la ora 18:00 meciul cu Slovacia, în care tricolorii au doar varianta victoriei pentru a se califica în grupele principale ale Campionatului Mondial din Croaţia.