MENIU

Vadim Tudor despre Ţinutul Secuiesc: Fasciştii unguri declară război României

foto: NewsIN

"UDMR şi sateliţii săi, mai ales Partidul Civic Maghiar şi Consiliul Naţional Secuiesc, să fie scoase în afara Legii şi chiar în afara ţării. Se vrea repetarea „Scenariului Kosovo”. Miroase a praf de puşcă în Ardealul românesc şi conflictul se extinde în întreaga zonă", a declarat Corneliu Vadim Tudor vineri în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a avertizat că dacă statul român nu reprimă "acest atac inadmisibil împotriva fiinţei noastre naţionale", atunci PRM va interveni, în primul rând prin pichetarea ambasadei Ungariei.

FASCIŞTII U Vadim Tudor a anunţat că PRM va cere "expulzarea întregului personal, care e format, în cea mai mare parte, din agenţi ai Serviciilor Secrete de la Budapesta". Acesta a spus că formaţiunea sa politică va picheta şi va evacua toate sediile UDMR din ţară. 

Corneliu Vadim Tudor a propus şapte măsuri pe care  autorităţile ar trebui să le ia în această situaţie. Convocarea Parlamentului pentru discutarea situaţiei, instituirea stării de urgenţă în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, destituirea reprezentanţilor puterii locale şi înlocuirea lor cu cadre militare, scoaterea în afara legii a UDMR, Partidului Civic Maghiar şi Consiliului Naţional Secuiesc şi acuzarea lor de terorism şi arestarea liderilor maghiari care se fac vinovaţi de această situaţie sunt câteva dintre propuneri.

Corneliu Vadim Tudor a catalogat drept "declaraţie de război" acţiunea de sâmbătă a Consiliului Naţional Secuiesc şi a dat asigurări că " nici o grijă: scăpăm noi lumea de primitivii ăştia!".

"N-a murit bărbăţia românească, aşa să ştiţi, mâncători de carne crudă! Deşteptarea, Băsescule! Aici să te vedem! Nu te simţi în stare să aplici legea şi să iei taurul de coarne? Atunci dă-te la o parte, nu mai încurca locul, lasă-ne pe noi să facem ordine! Alegerile prezidenţiale s-ar putea să se termine înainte să înceapă. Nu mai e nevoie nici de campanie electorală, nici de cheltuieli inutile şi scandaloase, nici de talk-show-uri enervante. Lucrurile sînt clare. Aţi dat faliment toţi cei care aşi fost la Putere, timp de 20 de ani. Acum e Momentul Adevărului". Aşa şi-a încheiat  discursul preşedintele PRM şi europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor la conferinţa de presă de vineri.