MENIU

Vaccinul A/H1N1 a ajuns la Braşov

Medicii nu se vaccinează împotriva virusului AH1N1 deoarece rata de mortalitate a gripei porcine este mai mică decât se preconiza

Vineri seară, la Braşov, au ajuns dozele de vaccin împotriva noii gripe. Transportul celor peste 50.000 de doze a fost însoţit de trupe de jandarmi, pentru o maximă securitate.

Transportul a numărat peste 50.300 de doze de vaccin creat de Institutul Cantacuzino pentru imunizarea populaţiei împotriva gripei porcine anti A/H1N1.

Transportul a fost însoţit de trupe ale Ministerului Apărării şi Internelor, pentru mai multă securitate. Dozele vor fi depozitate în camera frigorifică a Spitalului Mârzescu. Din totalul dozelor de vaccin, 3.600 sunt destinate angajaţilor MAI. Restul vor fi distibuite în toate spitalele din judeţ şi către medicii şcolari şi de familie, care se vor implica în această campanie.

Prioritate la vaccinare vor avea liceenii cu vârste de peste 16 ani, studenţii şi cadrele medicale. Campania se va desfăşura de asemenea în dispensarele şcolare şi studenţeşti începând din 3 decembrie, când elevii vor reveni la şcoală.

Vaccinarea nu este obligatorie, astfel că vaccinul va fi administrat doar celor care doresc.

Mai multe articole despre:
elevi medici vaccinare vaccin antigripal AH1N1