MENIU

Uzina Dacia de la Mioveni creşte producţia de săptămâna viitoare

Foto: dacialogan.org

Dacia-Renault va creşte producţia de săptămâna viitoare, pentru că a primit o comandă de 30.000 de maşini din Germania. Anunţul a fost făcut de un reprezentant al companiei la salonul auto de la Geneva, unde Dacia-Renault şi-a prezentat cele mai noi modele de Sandero şi Logan.

"Uzina Dacia de la Mioveni, din România, va creşte producţia de săptămâna viitoare de la 1.085 de maşini pe zi la 1.200 de maşini pe zi, datorită creşterii cererii pe piaţa germană", a declarat Silviu Sepciu, purtător de cuvânt Dacia.

Liderii sindicali din România au confirmat creşterea producţiei şi au anunţat că angajaţii ar putea să facă ore suplimentare.

Comenzile din Germania s-au înmulţit după ce guvernul de la Berlin a lansat programul "Rabla". Proprietarii de autoturisme vechi primesc 2.500 de euro, ca să renunţe la ele şi să-şi ia maşini noi.

Modelele Logan şi Sandero au devenit foarte populare în Germania, datorită preţului cuprins între 5.000 şi 7.500 de euro. Comenzile din Germania sunt o adevărată gură de oxigen pentru uzina din România.

Fabrica Dacia de la Mioveni are 14.000 de angajaţi. Din noiembrie a fost închisă de mai multe ori, după ce producţia a scăzut de la 1.360 la 1.085 de maşini pe zi.

Mai multe articole despre:
uzina creştere Dacia producţie Mioveni