MENIU

Următorul concert al trupei U2 este pus în pericol de un protest al irlandezilor din Dublin

Foto: Gândul

Protestele irlandezilor din Dublin, culminând cu împiedicarea demontării scenei pe care a concertat trupa U2, pun în pericol viitoarea prestaţie live a formaţiei, programată vineri, în oraşul suedez Göteborg, pentru că nu ar mai exista timp de reasamblare a echipamentului, scrie The Telegraph.

Rezidenţii din Dublin au organizat un pichet în faţa stadionului Dublin Croke Park, unde trupa a susţinut ultimul concert dintre cele trei programate în oraşul unde s-a înfiinţat. 

Protestatarii, deranjaţi de volumul ridicat al muzicii irlandezilor, au împiedicat intrarea tirurilor care, marţi dimineaţa, trebuiau să plece cu sistemul audio şi video de 56 de tone spre următorul oraş de concert, Göteborg. Rezidenţii au protestat faţă de faptul că edilii din Dublin au permis ca muncitorii să lucra şi în timpul nopţii la demontarea şi înlăturarea scenei.

Într-un final, protestatarii au încheiat un acord cu autorităţile şi au dat voie tirurilor să încarce echipamentul video şi audio. Reprezentanţii U2 se tem însă că echipamentul nu va ajunge la timp pe stadionul din Göteborg, pentru cele două concerte programate vineri şi sâmbătă, în condiţiile în care asamblarea durează, în medie, o săptămână.

Turneul trupei U2, prin care trupa îşi promovează cel mai recent album de studio, "No Line On The Horizon", a debutat în Europa pe 20 iunie, la Barcelona, şi este programat să se încheie pe 22 august, în Ţara Galilor. Începând cu 12 septembrie, trupa va susţine concerte în SUA.

Trupa new-wave U2, înfiinţată în 1978, este formată din Bono Vox (vocalist şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie). În 30 de ani de activitate, U2 a vândut peste 140 de milioane de albume şi a câştigat 22 de premii Grammy.

Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără "Pride (In the Name of Love)", "Desire", "One" şi "With or Without You". Album U2 "The Joshua Tree" este considerat de mulţi specialişti cel mai bun din lume al anilor '80.

Mai multe articole despre:
proteste turneu concert Dublin U2