MENIU

Unul dintre autorii jafului armat de la casa de schimb din Galaţi a fost arestat pentru 29 de zile

Foto: napocanews.ro

Unul dintre autorii jafului armat petrecut pe 2 mai, la o casă de schimb valutar din Galaţi, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru tâlhărie, iar celălalt a fost citat la instanţă pentru emiterea mandatului în lipsă.

"Judecătoria Galaţi a emis, astăzi, un mandat de arestare pentru 29 de zile, până pe 4 iunie inclusiv, pe numele lui Marius Adrian Sava, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, conform art. 211, alin. 1 şi alin. 2, lit. a, precum şi alin. 2 indice 1, lit. a şi b, Cod Penal. El a fost introdus în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie", a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Galaţi, judecătorul Robert George Florea.

Marius Adrian Sava este unul dintre cei doi autori ai jafului armat produs sâmbătă, 2 mai, la o casă de schimb valutar din centrul Galaţiului. El a fost invitat, miercuri, la Poliţia, unde a declarat că nu are nicio legătură cu jaful. A fost lăsat să plece şi ridicat câteva ore mai târziu. În timpul percheziţiei făcute de poliţişti la domiciliul său, au fost găsite cele două arme folosite la jaf - un pistol de jucărie şi un baston cu electroşocuri - dar şi o armă cu gaze, pentru care Sava nu avea autorizaţie.

De asemenea, au fost găsiţi 400 de euro şi 1.000 de lei, restul banilor care i-au revenit lui Sava, circa 4.500 de lei, fiind cheltuiţi. Poliţiştii spun că bărbatul a cumpărat mâncare, ţigări şi vopsea de păr pentru concubina sa. Marius Adrian Sava are 24 de ani, este din Galaţi, nu are ocupaţie şi nici antecedente penale.

Al doilea suspect, George Alexandru Ion, a fost citat la Judecătoria Galaţi pentru luni, 11 mai. Pe numele lui, anchetatorii au cerut un mandat de arestare preventivă în lipsă, tot pentru tâlhărie, astfel încât să îl poată da în urmărire generală.

George Alexandru Ion, zis Pici, are 19 ani, este din Galaţi, dar locuieşte în Italia, la Treviso, împreună cu mama sa. Poliţiştii au declarat că tânărul a fost văzut, miercuri, în Galaţi, şi că este numai o chestiune de timp până va fi prins.

În privinţa celei de-a treia persoane care a participat la jaf - nu a intrat în casa de schimb valutar, ci i-a transportat cu maşina personală pe atacatori - identitatea sa a rămas necunoscută. Anchetatorii au declarat că, în cazul său, căutările sunt mai anevoioase, deoarece el fusese introdus în operaţiune de George Ion Alexandru, cel care a nu a fost prins.

Mai multe articole despre:
Galaţi arest casă de schimb jaf armat