MENIU

Universităţile şi-ar putea obţine acreditarea de la alte instituţii decât ARACIS

Foto: Realitatea TV

Universităţile şi-ar putea obţine acreditarea şi de la alte instituţii decât Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior. Ministerul Educaţiei a propus ca programele de licenţă să poată fi analizate şi de alte instituţii europene de evaluare a calităţii şi nu a exclus nici posibilitatea înfiinţării lor chiar în România.

Propunerile sunt cuprinse în proiectul privind viitorul cod al educaţiei. "Nu sunt adepta monopolului. Dacă putem apela la o altă agenţie care este înscrisă în registrul european, această posibilitate trebuie să fie păstrată în legislaţie", a declarat Ecaterina Andronescu, care a adăugat: "dacă agenţia care este înscrisă în registrul european este înfiinţată în România sau în altă parte şi ea îndeplineşte criteriile de exigenţă europeană cred că lucrul acesta este mai puţin important".

În proiectul viitorului cod al educaţiei, ministerul doreşte ca această instituţie internaţională sau românească să ofere autorizare de funcţionare provizorie. Reprezentanţii studenţilor, prezenţi la discuţii, au rezerve în legătură cu această propunere.

Preşedintele Federaţia Alma Mater, Anton Hadăr, nu este sigur că înfiinţarea unei noi agenţii ar fi benefică pentru învăţământul românesc. Discuţiile pe acest subiect între ministerul educaţiei şi liderii de sindicat au continuat miercuri.
Mai multe articole despre:
universităţi instituţii monopol ARACIS