MENIU

Universitatea Craiova rămâne în lupta pentru Europa League, Gaz Metan tremură din nou

Foto: NewsIn

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în faţa celor de la Gaz Metan Mediaş, miercuri, în etapa a 29-a a Ligii I. În urma acestui rezultat, oltenii se menţin în lupta pentru Europa League, în timp ce medieşenii au revenit pe un loc retrogradabil.

Meciul a curs într-o singură direcţie, spre poarta lui Cosmin Vâtcă, în timp ce oaspeţii nu au reuşit să se apropie minute bune la mai mult de 30 de metri de paorta lui Silviu Lung jr.

Eroul Craiovei în prima repriză a fost Florin Costea, care după ce a ratat o ocazie uriaşă în minutul 16, când a trimis pe lângă poarta goală, a deschis scorul în minutul 38, marcând cu capul, după o centrare a lui Wobay, prelungită de Găman.

Şi în repriza secundă echipa care a avut iniţiativa a fost tot Universitatea Craiova. Introdus pe teren în locul lui Mihai Costea, care nu s-a aflat în cea mai bună zi a sa, Mihai Dina a lovit şi el, înscriind pentru 2-0 în minutul 69. El a marcat cu capul, după o centrare a lui Gângioveanu. Reuşita a fost îndelung contestată de oaspeţi, care au susţinut că mingea nu ar fi depăşit linia porţii.

La 2-0 Gaz Metan a încercat să atace, însă cei care au trecut pe lângă gol au fost tot oltenii, prin Florin Costea, a cărui lovitură de cap de la 6 metri a lovit bara.

Caseta tehnică:

UNIVERSITATEA CRAIOVA - GAZ METAN MEDIAŞ 2-0 (Fl. Costea 38, Dina 69)

Universitatea: S. Lung jr. - Dănănae, Găman, Stoica, Rose - Wobay (R. Barbu 79), Dilevski (Gogoşoiu 85), Prepeliţă, Gângioveanu - Fl. Costea, M. Costea (Dina 46). Antrenor: Nicolo Napoli.

Gaz Metan: Vâtcă - Nohai, Hoban, Lazăr, Buican, Buzean - R. Zaharia, Dudiţă (Sabou 50), Eric (C. Prodan 62) - Bud, Vidakovic (M. Voicu 67). Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonaşe galbene: Rose 57 / R. Zaharia 8, Bud 45

Arbitri: Augustus Constantin - Dorin Mudura, Florin Stănescu

Stadion: Ion Oblemenco; Spectatori: 4.000.

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Universitatea Craiova - Gaz Metan Mediaş, scor 2-0.