MENIU

Universitatea Craiova - CFR Cluj 4-1! Fraţii Costea au demolat campioana

Foto: NewsIn

Universitatea Craiova a câştigat detaşat derby-ul etapei a 21-a, după ce a învins campioana CFR cu 4-1, după dubla lui Fl. Costea şi reuşitele lui M. Costea şi D. Stoica. Cea mai bună defensivă din campionat, la începutul meciului, a "reuşit" recordul de a primi două goluri în primele 7 minute şi 4 într-o partidă, după ce nu încasase niciunul în 2009.

Partida a început în forţă. Absenţele din garnitura campionilor şi-au spus cuvântul, însă nici cel mai înflăcărat suporter al oltenilor nu putea spera la un start mai bun de partidă. Napoli a început cu un trident ofensiv format din fraţii Costea şi Wobay, iar aceştia şi-au făcut rapid datoria. În secundă 45, tabela arăta deja 1-0, după prima fază de atac a Universităţii. Mihai Costea a arat banda dreaptă, a centrat în faţa porţii, Wobay l-a intimidat în săritură pe Nuno Claro, iar portughezul a boxat în faţă, doar până la celălalt Costea, care a înscris din  10 metri.

După alte şase minute, oltenii se distanţează, după un penalty văzut bine de Deaconu. Viera l-a călcat pe Şoavă, Dorel Stoica a executat penalty-ul, iar Craiova conducea cu 2-0!  Campioana e groggy, încearcă ceva prin debutantul Frangipane, dar tot elevii lui Napoli sunt mai periculoşi. După o jumătate de oră de joc, Universitatea e gata să închidă jocul după un contraatac fulger, dar Wobay, găsit de M. Costea cu o pasă excelentă în centrul careului clujean, a trimis pe lângă poartă, din 10 metri!  CFR-ul marchează însă golul speranţei exact la momentul potrivit, cu câteva minute înainte de pauză, prin Alcantara. După un corner, Pereira a trimis balonul în careu, iar Alcantara a reluat imparabil cu capul.

Repriza secundă e la fel de entuziasmantă, iar atacul Craiovei face spectacol. Fraţii Costea pun la pământ defensiva campionilor, Mihai înscrie şi el după o colaborare cu Florin, însă Deaconu anulează corect reuşita, pe motiv de offside.

În minutul 65, Fl. Costea ratează o ocazie monumentală, după ce-l driblează pe Nuno Claro şi şutează pe lângă poarta goală, însă două minute mai târziu internaţionalul român reuşeşte dubla. Dănănae centrează perfect de pe dreapta, iar Fl. Costea punctează cu un cap din 6 metri.

Fratele Mihai închide apoi tabela, în minutul 70, după un contraatac fulger, finalizat cu un şut plasat, din afara careului. Fl. Costea îşi mai trece în cont şi o bară, iar partida se încheie cu 4-1 în favoarea Universităţii, la cel mai bun meci al Craiovei în această ediţie de campionat.

Vezi aici cele mai importante momente ale partidei Universitatea Craiova - CFR Cluj 4-1