MENIU

Unitatea 2 de la CNE Cernavodă a fost repornită

Foto: org.ro

Unitatea 2 de la Cernavodă a fost repornită, pe 9 aprilie, după ce a fost oprită în cursul zilei pe 7 aprilie neplanificat, din cauza pierderii alimentării cu energie electrică a două pompe din circuitul primar al căldurii, potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica.

Conectarea la Sistemul Energetic Naţional s-a realizat la ora 07:00. Potrivit comunicatului, Unitatea 2 a CNE Cernavodă a atins putere nominală în jurul orei 16.00, iar activităţile de repornire s-au desfăşurat respectând procedurile centralei, precum şi normele de protecţie şi securitate.

Toate sistemele de securitate au funcţionat conform proiectului, iar personalul a respectat procedurile consacrate unor astfel de evenimente, a anunţat compania.

Nuclearelectrica a fost înfiinţată în 1998 şi deţine cele două unităţi ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă şi Fabrica de Combustibil Nuclear de la Piteşti. Reactoarele 1 şi 2 de la Cernavodă au fiecare instalată o putere de circa 700 MW. Alte două reactoare urmează să fie construite şi puse în funcţiune în 2015, cu o putere instalată asemănătoare.