MENIU

Unirea Urziceni a obţinut primele puncte în Liga I în derby-ul cu Rapid, scor 1-0

Foto: NewsIn

Campioana Unirea Urziceni a obţinut, sâmbătă, primele puncte în sezonul 2009/2010 al Ligii I, impunându-se la limită, scor 1-0, în faţa Rapidului, în etapa a 2-a.

După un început cât se poate de prost de campionat, Unirea Urziceni a arătat o altă faţă pe teren propriu.

Instalaţi la cârma jocului, ialomiţenii au avut, totuşi, nevoie de o fază fixă, pentru a duce mingea în careul oaspeţilor. La un aut executat chiar de fostul rapidist Vasile Maftei, mingea a ajuns în careu la Bilaşco, acesta a prelungit până la Pădureţu, care a marcat cu capul, pentru 1-0 (min. 13).

După marcarea primului gol, jocul a căpătat şi mai mult ritm, fazele s-au succedat cu repeziciune la ambele porţi, iar Rapid şi-a trecut în cont o bară (30), prin veteranul Iencsi.

În repriza secundă, ritmul a continuat să fie unul alert. Giuleştenii au alergat după egalare, iar ialomiţenii după un nou gol care să le aducă liniştea, însă de ambele părţi s-a ratat foarte mult.

Odată cu trecerea timpului, Rapidul i-a împins tot mai mult pe ialomiţeni spre propria poartă, iar cu 10 minute înainte de final, Cesinha a prins un şut de la 20 de metri care a ocolit de puţin vinclul. Ultimele minute ale jocului au fost nerecomandate cardiacilor, mai ales dacă aceştia sunt suporteri rapidişti: Brandan a scos de pe linia porţii la o fază la care Tudor era bătut (90+3), iar apoi Mehmedovici şi-a salvat şi el echipa de la un gol ca şi făcut.

Unirea a obţinut primele puncte în ediţia 2009/2010 a Ligii I şi se pregăteşte acum de alte două meciuri de foc, cu Steaua şi FC Timişoara, în timp ce Rapid pierde postura de lider dobândită după prima etapă şi aşteaptă meciul cu vicecampioana FC Timişoara, din runda următoare.

Antrenorul ialomiţenilor, Dan Petrescu, a urmărit acest joc din tribună, el mai având de ispăşit o etapă de suspendare din cele două primite din partea Comisiei de Disciplină a FRF pentru injuriile aduse arbitrilor la partida cu CFR Cluj, din Supercupa României.

La partida de la Urziceni au fost prezenţi şi aproximativ 350 de suporteri ai Rapidului. În prima parte, preşedintele ialomiţenilor, Mihai Stoica, a avut un conflict cu patru dintre suporterii adverşi, iar în cele din urmă aceştia au fost evacuaţi de pe stadion.

La meci a asistat şi selecţionerul echipei naţionale a României, Răzvan Lucescu.

Înainte de startul partidei, preşedintele Comisiei de Fair-play din cadrul Federaţiei Române de Fotbal, Dan Petrescu, le-a înmânat ialomiţenilor trofeul Fair-play pentru comportamentul din sezonul trecut. 

CASETA TEHNICĂ:

UNIREA URZICENI - RAPID 1-0 (Pădureţu 13)

Unirea: D. Tudor - Maftei (Mehmedovic 78), Nicu, Bruno Fernandes, Bordeanu - S. Frunză, I. Apostol, S. Paraschiv, Pădureţu - Bilaşco (Dănălache 89), Rusescu (Brandan 64). Antrenor: Dan Petrescu.

Rapid: A. Marinescu - Helder (Păun 46), M. Constantin, Iencsi, Bozovic - Herea (Grigorie 67), C. Lazăr, Matic (Djalovic 56), Cesinha - Spadacio - Joao Paulo Pinto. Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: Matic 11, C. Lazăr 25, M. Constantin 42, Păun 53, Herea 53 / I. Apostol 20.

Arbitri: Istvan Kovacs - Ionel Popa, Dragoş Iliescu.

Stadion: Tineretului (Urziceni); Spectatori: 5.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Unirea Urziceni - Rapid, scor 1-0.

Mai multe articole despre:
Liga I Rapid Unirea Urziceni Etapa a 2-a