MENIU

Unirea a adus primăvara la Urziceni, după 1-0 cu FC Sevilla

<descriere>

Unirea nu a înscris, dar a învins FC Sevilla şi va juca în primăvara europeană, cel puţin în 16-imile Ligii Europa. Ialomiţenii sunt la un punct distanţă de optimile Ligii Campionilor.

Unirea Urziceni s-a impus la limită, scor 1-0, în faţa spaniolilor de la FC Sevilla, marţi, în etapa a 5-a, penultima a grupei G din Liga Campionilor, şi şi-a asigurat prezenţa în primăvara europeană.

După un start furibund de meci, în care Unirea a avut un gol anulat la Brandan (2), iar Sevilla a trecut pe lângă gol când Kanoute a trimis mingea în bară (7), ambele echipe au ridicat piciorul de pe acceleraţie. Unirea nu a riscat nimic, iar Negredo a mai trecut o bară în contul Sevillei (19), care nu s-a regăsit pe gazonul din Ghencea.

Deşi nu au creat deloc panică la poarta lui Javi Varas, Unirea a încheiat repriza cu un avantaj neaşteptat, după ce Ivica Dragutinovic a înscris în propria poartă chiar înainte de pauză (45). Sârbul a reluat cu capul imparabil pentru Varas, deşi nu a fost incomodat de nimeni la lovitura liberă executată de Brandan de undeva de la jumătatea terenului.

La reluare, Unirea a părut că va alege să îşi apere fragilul avantaj pe care i l-a făcut cadou Dragutinovic, însă după minutul 50 a rupt baricadele şi şi-a creat două mari ocazii de gol prin Dacian Varga (55, 62), ceea ce l-a făcut pe antrenorul Manuel Jimenez să arunce în luptă artileria grea. Luis Fabiano, Renato şi Perotti, ţinuţi pe bancă pentru a fi odihniţi, au intrat în teren pentru a da un nou suflu ofensivei spaniolilor, însă nu au reuşit să fie decisivi. Marile ocazii au aparţinut tot Unirii. Bilaşco nu a reuşită să ajungă la o centrare a lui Brandan (68) şi mai apoi să plaseze o lovitură de cap (69), iar Dacian Varga, scăpat spre poarta lui Varas, a trimis peste din poziţie favorabilă.

Finalul de meci a fost o continuă goană a Sevillei după golul egalării şi care i-ar fi asigurat calificarea în optimi de pe primul loc al grupei G. Spaniolii au ţinut-o pe Unirea în propria jumătate de teren, însă nu au reuşit să desfacă apărarea Unirii. FC Sevilla a avut cele mai mari ocazii în minutele de prelungire, prin Konko (90+2), în faţa căruia Arlauskis a intervenit providenţial, şi Luis Fabiano (90+3), care a ratat de puţin vinclul.

Fluierul final al norvegianului Ovrebo i-a găsit pe jucătorii, antrenorii şi oficialii Unirii cu lacrimi de bucurie în ochi. Cei aproximativ 20.000 de spectatori i-au aplaudat în picioare pe campionii României, prima echipă din Liga I care are şanse reale de a ajunge în optimile Ligii Campionilor.

Unirea Urziceni are nevoie de cel puţin un punct în ultima etapă a grupei G, în deplasare cu VfB Stuttgart, pentru a se califica în optimile Ligii Campionilor, acolo unde nu a mai ajuns până acum nicio echipă românească.

CASETA TEHNICĂ:

UNIREA URZICENI - FC SEVILLA 1-0 (Dragutinovic 45-autogol)

Unirea: Arlauskis - Galamaz, Maftei, Mehmedovic - Bordeanu, Ricardo Gomez (Pădureţu 90+3), Apostol, Brandan - Varga (Semedo 87), S. Frunză (T. Bălan 63) - Bilaşco. Antrenor: Dan Petrescu.

FC Sevilla: Varas - Konko, Sergio Sanchez, Dragutinovic, Fernando Navarro - Jesus Navas, Zokora, Lolo (Renato 61), Capel (Luiz Fabiano 61) - Kanoute, Negredo (Perroti 70). Antrenor: Manolo Jimenez.

Cartonaşe galbene: Ricardo Gomez 23, I. Apostol 49, Galamaz 79 / Jesus Navas 52

Arbitri: Tom Henning Ovrebo - Geir Masovn Holen, Dag Roger Nebben

Stadion: Steaua; Spectatori: 20.000

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Unirea Urziceni - FC Sevilla, scor 1-0.