MENIU

Ungaria spune că va ajuta Bucureştiul să repatrieze cadavrul românului ucis în Bolivia

Foto: innworldreport.net

Noul ministru de Externe al Ungariei, Peter Balazs, a declarat că ţara sa va oferi asistenţă României pentru aducerea în ţară a corpului neînsufleţit al românului Arpad Magyarosi, ucis de forţele din Bolivia.

"Ne-am oferit să ajutăm la repatrierea cadavrului", a spus ministrul de externe ungar, adăugând că şi Crucea Roşie îşi va oferi asistenţa. Consulul onorific al Ungariei în La Paz a declarat că l-a vizitat pe Elod Toaso, un ungur închis fiind suspectat de conspiraţie cu teroriştii. Toaso a fost arestat în timpul unei operaţuiuni a poliţiei, care, potrivit autorităţilor, a dejucat un plan de asasinare a preşedintelui Evo Morales.

Consulul Miklos Bartos a spus că încă nu este clar care sunt acuzaţiile ce i se aduc lui Toaso. Ministrul ungar de Externe a declarat marţi că nu se ştie care este exact implicarea cetăţenilor ungari în incidentul din Bolivia. "Nu ştim cum au fost victimele folosite ca modalitate de a se obţine ceva, până la ce punct este posibil să fi fost ţintele unor manevre politice interne", a declarat el.

Un cetăţean ungar, Eduardo Rozsa Flores, un român, Arpad Magyarosi, şi un irlandez, Michael Marton Dwyer, au fost împuşcaţi mortal de forţele boliviene. Flores a fost înmormântat în Santa Cruz vineri, iar cadavrul lui Magyarosi va fi adus acasă.