UNESCO recomandă începerea educaţiei sexuale de la cinci ani
Cercurile religioase şi conservatoare din întreaga lume sunt scandalizate de un raport UNESCO. Materialul intitulat "Recomandări Internaţionale pentru Educaţia Sexuală" menţionează începerea educaţiei sexuale la copii încă de la vârsta de cinci ani.
Raportul de 98 de pagini elaborat de Organizaţia pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură a Naţiunilor Unite susţine un plan universal pentru a le oferi copiilor cu vârste între 5 şi 18 ani o abordare informată asupra activităţii sexuale.
UNESCO stabileşte patru grupe de vârstă: de la 5 la 8 ani, de la 9 la 12 ani, de la 12 la 15 ani şi de la 15 la 18 ani. Printre subiectele sugerate se numără, în funcţie de categoria de vârstă, bolile cu transmitere sexuală, contracepţia şi avortul.
Membrii societăţii civile din întreaga lume critică deja acest demers. Mulţi sunt de părere că micuţii ar fi expuşi prea devreme la informaţii despre acest subiect şi că în aceste lecţii există termeni pe care ei nici măcar nu au cum să-i înţeleagă. Controversele legate de acest raport au mers până acolo, încât agenţia ONU a fost acuzată de subminare a valorilor tradiţionale şi de susţinere a avortului.
Organizaţia Naţiunilor Unite a evitat să intre în polemică şi a anunţat doar că într-o lume în care incidenţa virusului HIV este tot mai mare, educaţia sexuală este esenţială.